Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Meral Akşener sahalara dönüyor: Vakıf kurdu

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı veİçişleri eski Bakanı Meral Akşener, kendi adına kurduğu yeni vakıf üzerinden kamuoyuna geri dönüyor. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kuruluşu resmileşen “Meral Akşener Vakfı”, eski liderin siyasetteki etkisini ve toplumsal görünürlüğünü yeniden tırmandıracak hamle olarak kayıtlara geçti.

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı veİçişleri eski Bakanı Meral Akşener,

Siyaseti bırakıp bırakmadığı uzun süredir tartışma konusu olan İYİ Parti eski lideri Meral Akşener, kamuoyunda yeniden aktif rol almasını sağlayacak stratejik bir adıma imza attı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’de yer alan ilanına göre, kurucusu Meral Akşener olan vakfın tescil işlemi tamamlandı.

İstanbul Anadolu 34. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla resmiyet kazanan İstanbul merkezli vakıf, Akşener’in sahalara dönüş bileti oldu.

Yönetim Kadrosunda En Yakın İki İsim: Fatih Akşener ve Esma Bekar

Resmi kayıtlarda başlangıç mal varlığı 5 milyon Türk Lirası nakit sermaye olarak gösterilen vakfın idare yapısı da dikkat çekti.

Meral Akşener Vakfı’nın yönetim organlarında, vakfın kurucusu Meral Akşener’in yanı sıra en yakın kurmaylarından eski Özel Kalem Müdürü Esma Bekar ile oğlu Fatih Akşener görev aldı.

Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Temelli Faaliyet Alanı

Vakfın tescil belgelerine yansıyan çalışma tüzüğüne göre; eğitim, sağlık, sosyal, kültürel ve çevre konularında toplum yararına geniş çaplı projeler geliştirilmesi hedefleniyor.

İhtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetleri yürütmeyi ve toplumsal araştırmalara imza atmayı planlayan vakfın, Akşener’in İYİ Parti liderliği döneminde sık sık dile getirdiği “derin yoksulluk” saha çalışmalarına benzer bir konseptle sahaya ineceği öngörülüyor.

Demokrat Gündem