DOLAR 32,2217 0.17%
EURO 34,9963 -0.01%
ALTIN 2.506,450,15
BITCOIN 22603940,71%
İzmir
33°

KAPALI

üst menü altı
Minibüs ile kamyon çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Minibüs ile kamyon çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABONE OL
1 Eylül 2022 09:45
Minibüs ile kamyon çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas-Malatya karayolunun Kangal ilçesi yakınlarında meydana gelen kazada Bursa'da bir yakınlarının düğününden dönen vatandaşların bulunduğu minibüs ile yük kamyonu kafa kafaya çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 9 kişi de ağır yaralandı. 

Kaza saat 00.10 sıralarında Sivas-Malatya karayolunun Kangal ilçesi Yeşildereköyü mevkisinde meydana geldi.

Bursa’da katıldıkları düğünden dönen vatandaşların bulunduğu 44 J 4257 palakalı minibüs, Malatya’dan Amasya’ya yük götüren kamyonla kafa kafaya çarpıştı.

Kazada her iki aracın da ön kısımları demir yığını haline dönüştü. Çevredeki sürücülerin 112 Çağrı Merkezine yaptığı ihbar üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

8 KİŞİ ÖLDÜ, 9 KİŞİ YARALANDI

Can pazarının yaşandığı kaza yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu minibüste sıkışanları çıkarttı.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde ise ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de ağır yaralandı. Yaralılar, yapılan müdahalenin ardından Kangal Devlet Hastanesi ile Sivas’taki hastanelere sevk edildi.

BURSA’DAN DÜĞÜNDEN GELİYORLARDI

Kaza ihbarının ardından Kangal Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı, kurtarma çalışmalarını takip etti.

Kaza ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Sungur, “Gece yarısı 00.10’da Bursa’dan Malatyaya dönmekte olan düğün minibüsü ile Malatya’dan Amasya’ya yük taşımacılığı yapan kamyon kafa kafaya bir kaza gerçekleştirdi. Vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum, ağır yaralı vatandaşlarımıza da Allah’tan şifa diliyorum. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

YARALILARIMIZIN DURUMU AĞIR

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, olay yerinde incelemede bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yaralılarımızın durumu ağır. Yaralıların bir kısmı Kangal Devlet Hastanesi’nde bir kısmı ise Sivas’taki hastanelerde tedavi altına alınmış durumda.” dedi.

Olay yerinde gerekli çalışmaların tamamlandığını aktaran Şimşek, “Bütün vatandaşlarımız hastanelere sevk edildi. Yaralıların hepsi maalesef ağır durumda. Bunlardan ikisi çocuk” diye konuştu.

Kazayı haber alarak olay yerine ve Kangal Devlet Hastanesi önüne gelen kazazedelerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP