DOLAR 33,0600 -0.02%
EURO 36,1175 -0.24%
ALTIN 2.615,320,06
BITCOIN 2137446-0,88%
İzmir
40°

AÇIK

üst menü altı
Muharrem İnce’den Demirtaş’a ‘pusula’ yanıtı

Muharrem İnce’den Demirtaş’a ‘pusula’ yanıtı

ABONE OL
19 Nisan 2023 09:49
Muharrem İnce’den Demirtaş’a ‘pusula’ yanıtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş'ın paylaştığı oy pusulasına tepki gösterdi. "Dokunulmazlığının kaldırılmasına Kılıçdaroğlu oy verdi" diyen İnce, adaylıktan çekilmesini isteyenlere yanıt verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

"KILIÇDAROĞLU 'DOKUNULMAZLIK KALKSIN' DİYE OY VERDİ"

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın paylaştığı seçim pusulasına tepki gösteren Muharrem İnce, "Bak Selahattin Demirtaş, Muharrem hocadan sana bir ders olsun bu. Dokunulmazlıkların kaldırılmasında Davutoğlu teklif etmiş. Ali Babacan'ın imzası var. Sonra Kılıçdaroğlu'nun açıklaması var; 'Anayasa'ya aykırı ama AK Parti'nin teklifine evet diyeceğiz'. Ben hayır oyu verdim." şeklinde konuştu.

"ÇEKİLMEMİ İSTEMEK ANTİDEMOKRATİK"

İnce, Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik eleştirilere, "Ne demek çekilsin? Böyle bir şey olabilir mi? Bu çok antidemokratik. İnsani değil. Bu tam bir ihale mafyası yöntemi. Ben cumhurbaşkanı yardımcılığı, iki bakanlık, 10 milletvekili… Ben ihale mafyası değilim. Demokratik hakkımı kullanıyorum" diyerek yanıt verdi.

"FETÖ'CÜLER YAPIYOR, CHP'LİLER YAYIYOR"

 "Cumhuriyet tarihinin en fazla iftira atılan kişisiyim." diyen Muharrem İnce, "FETÖ'cüler yapıyor, CHP'liler yayıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na bu konuda rahatsız olduğumu söyledim. Şu kişinin adamları iftira atıyor dedim" ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP