Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Yazıcıoğlu dosyasında 19 tutuklama ve Adil Öksüz bağlantısı incelemede

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 19 kişi tutuklandı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, dosyada FETÖ’nün mahrem yapılanması, firari sanık Adil Öksüz bağlantısı ve ByLock kayıtlarına yönelik incelemelerin titizlikle sürdüğünü açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili yürütülen geniş kapsamlı soruşturmanın son durumuna dair önemli veriler paylaştı.

Soruşturmanın sadece şüphelilerin somut eylemleriyle sınırlı kalmadığını vurgulayan Bakan Gürlek, olayın arka planındaki örgütsel bağların da mercek altına alındığını belirtti. Dosya kapsamında FETÖ/PDY’nin mahrem yapılanması, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz ile olan irtibatlar ve ByLock yazışmaları ayrıntılı şekilde inceleniyor. Ayrıca şüphelilerin büyük bir kısmının geçmiş dönemde FETÖ kapsamında adli işlem görmüş olması da mercek altındaki konular arasında yer alıyor.

29 Şüpheliye Adli İşlem: 19 Tutuklama

Bakan Gürlek, soruşturma kapsamında yürütülen operasyonların ve adli süreçlerin sayısal dökümünü de kamuoyuna aktardı. Toplam 29 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını ifade eden Gürlek, operasyonlarda 27 şüphelinin gözaltına alındığını, adli makamlara sevk edilen bu kişilerden 19’unun tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı. Gözaltındaki 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, hakkında işlem yapılan diğer 2 şüphelinin ise zaten farklı dosyalardan ötürü cezaevinde tutuklu bulundukları bildirildi. Soruşturma, yeni deliller ışığında çok yönlü olarak devam ediyor.

Demokrat Gündem