Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

NATO zirvesi öncesi Ankara’da tam abluka! Dev park yasağı başladı!

Ankara’da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde, valilik kararıyla ana bulvarlar, havalimanı rotaları ve lüks otellerin çevresini kapsayan taşıt ve konteyner park yasağı bugün itibarıyla devreye giriyor.

Ankara’da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde, valilik kararıyla ana bulvarlar,

Başkent Ankara, uluslararası diplomasinin en üst düzey buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, şehir genelindeki güvenlik ve trafik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Ankara Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi nedeniyle belirlenen stratejik güzergahlarda park yasağı uygulaması bugün resmen başladı. İttifaka üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını ağırlayacak olan şehirde, zirve rotalarında bulunan tüm araç, karavan ve konteynerlerin kaldırılması zorunluluğu getirildi. Bugün başlayan kısıtlamalar, 9 Temmuz tarihine kadar kesintisiz olarak uygulanacak.

NATO zirvesi öncesi Ankara’da tam abluka! Dev park yasağı başladı!

Kamu Alanlarından Özel Mülklere Kadar Tüm Otoparklar Yasak Kapsamında

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kısıtlama sadece yol kenarlarını değil, zirve güzergahlarına cephesi bulunan çok sayıda alanı da kapsıyor. Yola cephesi olan ikametlerin, iş merkezlerinin müştemilat önleri ile bahçeleri ve taksi duraklarının önünde araç park edilmesine izin verilmeyecek. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, alışveriş merkezleri (AVM), umuma açık yerler, marketlerin otoparkları ile araç tamir servislerinin park alanları da yasak kapsamına alındı. Yetkililer, bu noktalarda bulunan taşıtların ve konteynerlerin güvenlik protokolleri gereği ivedilikle bulunduk spiral alanlardan tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi.

NATO zirvesi öncesi Ankara’da tam abluka! Dev park yasağı başladı!

Protokol Yolları ve Çevre Yolu Transit Hatları Kapatıldı

Park yasağının uygulanacağı ana arterlerin başında havalimanı bağlantıları ve çevre yolları geliyor. Güvenlik çemberine alınan öncelikli yollar şu şekilde sıralandı:

  • Havalimanı Hatları: Esenboğa Havalimanı ve Ankara (Etimesgut) Havalimanı’ndan başlayarak geliş ve gidiş yönündeki tüm makam güzergahları.
  • Çevre Yolu Kesiti: Ankara Çevre Yolunun (O-20 Karayolu Kuzey Ankara Bölgesi) Mamak ilçesi Ortaköy Mevkii Bağlantısı ile Yenimahalle ilçesi Yuvaköy Yolu arasında kalan bölümü.
  • Ana Bulvar ve Caddeler: Mevlana Bulvarı, Özal Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı, Anadolu Bulvarı, Sakıp Sabancı Bulvarı, Ankara Bulvarı, Atatürk Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı, Türk Kızılayı Caddesi, Beştepe Caddesi, Söğütözü Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Ufuk Üniversitesi Caddesi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresi.

Heyetlerin Konaklayacağı Otel Çevrelerinde Üst Düzey Önlem

Zirve kapsamında Ankara’ya gelecek olan yabancı delegasyonların konaklaması için ayrılan stratejik noktaların etrafında da tam abluka uygulanacak. Bu doğrultuda; JW Marriott Otel, Sheraton Otel, Lugal Otel, Hilton Otel, Divan Ankara Otel, Bilkent Otel, InterContinental Otel, Metropolitan Otel, Alegria Business Otel, Hilton Garden Inn Otel, Crowne Plaza Otel, Mövenpick Otel, Wyndham Otel ve Grand Mercure Otel’in çevresindeki tüm sokak ve caddelerde park yasağı kuralları titizlikle işletilecek. Kurallara uymayan araçlar emniyet güçlerince çekiciler vasıtasıyla otoparklara nakledilecek.

Demokrat Gündem