Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Narlıdere’de işçiler eylemde: TİS anlaşmazlığı grev kapıda

Toplu iş sözleşmesinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle 350 Narlıdere Belediyesi işçisi bugün tam gün iş bıraktı. Teklifleri yetersiz bulan işçiler grev kararını belediye binasına asarken 6 Mayıs’a kadar anlaşma sağlanamazsa grev kaçınılmaz olacak

Toplu iş sözleşmesinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle 350 Narlıdere Belediyesi işçisi

DEMOKRAT GÜNDEM- Narlıdere Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Genel-İş Sendikası’na bağlı işçiler bugün eyleme geçti. Tam gün iş bırakan 350 belediye işçisi grev kararını asmak için belediye önünde toplandı. Anlaşma sağlanmaması durumunda 6 Mayıs 2025 tarihinde başlayacak grev ilçedeki belediye hizmetlerini durma noktasına getirebilir.

“YÜZDE 30 YETERSİZ” DİYEN İŞÇİLER MEYDANLARDA

Narlıdere Belediyesi’nin şirketlerinden Narbel’de örgütlü Genel İş İzmir 4 Nolu Şube ile belediye adına masaya oturan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki görüşmeler çıkmaza girdi. 350 işçiyi ilgilendiren TİS müzakerelerinde ekonomik maddelerde anlaşma sağlanamadı. Belediye yönetiminin sunduğu yüzde 30’luk zam teklifinin sendika tarafından yetersiz bulunması süreci tıkayan en önemli etken oldu.

Bu gelişmenin ardından sendika öncülüğünde harekete geçen işçiler bugün tam gün iş bıraktı ve belediye hizmet binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önünde toplanan işçiler, “İş, ekmek yoksa hizmette yok”, “Direne direne kazanacağız” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

MAAŞ ÖDEMELERİNDE DE SORUN YAŞANIYOR

Narlıdere Belediyesi’nde TİS anlaşmazlığının yanı sıra maaşların zamanında ödenmemesi de dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ay da bu nedenle eylem yapan işçilerin bir aylık maaşının ve 52 günlük yevmiyelerinin ödenemediği öğrenildi.

GREV KARARI YARIN BELEDİYEYE ASILACAK

Sendika yetkilileri aldıkları grev kararını yarın resmen belediye binasına asacaklarını duyurdu. Bu kararla birlikte taraflar arasında 6 Mayıs 2025 tarihine kadar anlaşma sağlanamaması durumunda 350 belediye işçisinin greve çıkacağı kesinleşmiş olacak.

NARLIDERE’DE HİZMETLER ETKİLENEBİLİR

Olası bir grev durumunda Narlıdere’de belediye hizmetlerinin aksayabileceği belirtiliyor. 350 belediye işçisinin greve çıkması halinde ilçedeki temel hizmetlerin durma noktasına gelebileceği endişesi yaşanıyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Narlıdere Belediyesi’nden henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde taraflar arasında yeni görüşmelerin yapılıp yapılmayacağı merak konusu. (Haber Merkezi)

Demokrat Gündem