DOLAR 32,2715 -0.23%
EURO 34,8295 0.01%
ALTIN 2.409,560,69
BITCOIN 2057219-0,79%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
Narlıdere’de ‘Help Beraber’ projesine Başkan Engin’den tam destek

Narlıdere’de ‘Help Beraber’ projesine Başkan Engin’den tam destek

ABONE OL
27 Temmuz 2021 15:53
Narlıdere’de ‘Help Beraber’ projesine Başkan Engin’den tam destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Narlıdere Belediyesi Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin ihtiyaç sahipleriyle bağışçıları biraraya getirecek olan ‘Help Beraber’ dijital uygulamasına tam destek verecek. Projeye tam destek vereceklerini belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ““Gençlerimizin bu projesini ve heyecanlarını takdirle karşılıyorum. Onları heyecanı ve duyarlılığı bizi de çok etkiledi. İzmir Dayanışması’nın genç versiyonu ile karşı karşıyayız” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Help Beraber’ adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek için hazırlıklarını tamamlayan Bahçeşehir Koleji öğrencileri, projenin pilot uygulama bölgesi olarak seçilen Narlıdere’de Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile biraraya geldi.

Projelerinin detaylarını Başkan Ali Engin ile paylaşan ve tam destek sözü alan öğrenciler, Eylül ayında hayata geçecek proje kapsamında geliştirdikleri dijital uygulama üzerinden ihtiyaç sahipleri ile bağışçıları biraraya getirecek.

Projeye göre kitap, kırtaseyi, giysi, bilgisayar, cep telefonu, tablet gibi ihtiyacı olan Narlıdereli ihtiyaç sahipleri internet üzerinden indirebilecekleri uygulamaya girerek, neye ihtiyaçları olduklarını belirtecek. İhtiyaç sahiplerinin taleplerini anında görecek olan bağışçılar ise talepleri anında yanıtlayacak, gerekirse ihtiyaç sahiplerine elden teslim edecek.

Bağışçılar ellerinde bulunan iyi durumdaki ikinci el kitap, kırtasiye malzemesi, kitap, bilgisayar, cep telefonu gibi ürünleri talep eden ihtiyaç sahibi ailelere posta ya da elden teslim edecek.

Projeyi hazırlayan gençlerin sosyal sorumluluk projesini takdirle karşıladığını belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere’nin ardından tüm İzmir’e de yaygınlaştırılacak olan projeye tam destek vereceklerini belirtti.

ALİ ENGİN: ‘GENÇLERİMİZİN BU GÜZEL PROJESİNİ DESTEKLEYECEĞİZ’

Projenin tanıtımında ve hayata geçmesinde her türlü desteği vereceklerini dile getiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Gençlerimizin bu projesini ve heyecanlarını takdirle karşılıyorum. Onları heyecanı ve duyarlılığı bizi de çok etkiledi. İzmir Dayanışması’nın genç versiyonu ile karşı karşıyayız. İzmir’de pandemi süresince ve deprem sürecinde dayanışma ruhu ile neleri başarabileceğimizi, dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gördük, yaşadık. Gençlerimizin bu duyarlılığı, ihtiyaç sahibi akranlarını ve insanları düşünmeleri ve onlar için harekete geçip böyle bir proje geliştirmeleri çok anlamlı. Kendileri dışındaki insanları da düşünmelerini ve çabalarını takdirle karşılıyoruz. Yanlarında olup, her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

‘TAM BİR İZMİR DAYANIŞMASI ÖRNEĞİ’

Help Beraber Projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerinin gençlerin hazırladığı yazılım programını indirmesinin ve neye ihtiyaçları olduğunu belirtmesinin yeterli olacağını aktaran Başkan Engin, “Projenin başlangıç noktası önce Narlıdere olacak. Ardından İzmir geneline uyarlanacak. İhtiyaç sahibi programa girip örneğin, ‘benim cep telefonuna, tablete, ayakkabıya ihtiyacım var’ diye yazacak. Elinde iyi durumda ve kullanmadığı bu ürünler olan bağışçılar ise mesaja yanıt vererek,  gerekirse evlerine kadar giderek ya da posta-kargo yoluyla ulaştıracaklar, belki de tanışacaklar dostluk kuracaklar. Tam bir İzmir Dayanışması örneği” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP