DOLAR 32,4419 0.18%
EURO 34,8734 0%
ALTIN 2.400,200,19
BITCOIN 19115331,39%
İzmir
24°

AÇIK

üst menü altı
Nâzım Hikmet, ölümünün 60. yıl dönümünde Moskova’da anılacak

Nâzım Hikmet, ölümünün 60. yıl dönümünde Moskova’da anılacak

ABONE OL
17 Mayıs 2023 20:38
Nâzım Hikmet, ölümünün 60. yıl dönümünde Moskova’da anılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yılki ödüller hem Rusya hem de Türkiye’ye bu yıl “Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü” daha önceki yıllarda yapıldığı gibi bir Türk bir de Rus tarafı olmak üzere iki ayrı isme takdim edilecek. Rus tarafında Nâzım Hikmet’in büyük aşkı ve eşi Vera Tulyakova-Hikmet’in kızı, tiyatro bilimci ve profesör Anna Anatolyevna Stepanova, Türk tarafında ise tiyatro eleştirmeni, gazeteci, yazar ve PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanı Zeynep Oral, Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel bağların gelişmesine ve Nâzım Hikmet’in edebi mirasının korunmasına yönelik katkılarından ötürü ödüllerin sahibi olacaklar.

MOSKOVA'DA ONUR AKIN KONSERİ

3 Haziran Cumartesi günü akşamı Moskova’nın önde gelen gösteri merkezlerinden Russkaya Pesnya’da gerçekleştirilecek etkinlik saat 19.00’da başlayacak.

Programın konser bölümünde bu yıl; Seviyorum Seni, Yağmur Yüreklim, Ey Hayat, Gaybana Geceler gibi birçok eseriyle geniş kitlenin sevdiği Onur Akın hazırlanan özel repertuar ile birbirinden ünlü şarkılarının yanı sıra Nâzım Hikmet’in eserlerinden bestelenen şarkılar ve türküleri misafirlerle paylaşacak.

KOREOGRAFİK HALK DANSLARI TOPLULUĞU İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Koreografik halk dansları topluluğu izleyiciyle buluşacak

Ayrıca Moskova Güzel Sanatlar Koleji Koreografik Halk Dansları Topluluğu, Nâzım Hikmet Anma Etkinliği için farklı ekipler ve koreografilerle hazırlamış oldukları dans gösterileri ve sahne şovlarıyla etkinliğe renk katarak misafirlere dopdolu bir program sunacaklar.

""

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP