DOLAR 32,8248 0.04%
EURO 35,2439 -0.18%
ALTIN 2.451,13-1,53
BITCOIN 21095650,08%
İzmir
29°

AÇIK

üst menü altı
O ülkede darbe girişimi: Ordu birçok noktayı bombaladı

O ülkede darbe girişimi: Ordu birçok noktayı bombaladı

ABONE OL
15 Nisan 2023 15:51
O ülkede darbe girişimi: Ordu birçok noktayı bombaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sudan'da son dönemde artan tansiyon bu sabah bir anda tırmandı. Orduya ait savaş jetleri, başkent Hartum'daki bazı noktaları bombaladı. Paramiliter milis gücü Hızlı Destek Kuvvetleri, ordunun başkentteki karargahına saldırdığını duyurdu.

Sudan’da ordu ile paramiliter milis gücü Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında son birkaç aydır yaşanan gerilim bugün sıcak çatışmaya dönüştü.

Başkent Hartum ve çeşitli şehirlerinde ordu ile HDK arasında silahlı çatışmalar başlarken Sudan basını olayı “darbe girişimi” olarak niteledi. Hartum’un Erkevit, Spor Kenti, Genelkurmay Başkanlığı ve Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el Burhan’ın ikametgahının bulunduğu bölgelerde silah sesleri yükseldi.

Orduya ait savaş jetleri, başkent Hartum’daki bazı noktaları bombaladı. HDK güçleri de uçaksavarlarla jetlere karşılık verdi. Devlet televizyonu binasında da çatışma çıktı.

HDK’nin başkent Hartum ve bazı kentlerdeki havalimanlarını ele geçirdiğini açıklamasının ardından Sudan ordusu, tüm üs ve havalimanlarının kontrolünde olduğunu duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, HDK’nin devlet ve milli güvenlik için tehdit oluşturan “isyancı güce” dönüştüğü belirtildi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN UYARI

Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, durum sakinleşene kadar vatandaşlardan evlerinde kalmaları ve gerekmedikçe seyahat etmemeleri istendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP