Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Özel’den Burcu Köksal’a kürsüden sert mesaj: “İktidar olunca gelip kapımızda yatma”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis grup toplantısında AK Parti’ye geçen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı hedef aldı.

Özgür Özel, AK Parti’ye geçen Burcu Köksal’ı tehdit etmediğini belirttikten ve yaşanan süreci özetledikten sonra, “Burcu’ya bu sefer dedim ki: Ey Burcu, 2 sene kolay geçmez ama çabuk geçer. CHP iktidar olunca sakın kapımızda yalvarma.

Bu tehditse daniskasını ediyorum lan. Daniskasını ediyorum. Hadi bakalım. CHP, teslim olanların değil; hep birlikte ayağa kalkanların partisidir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis

DEMOKRAT GÜNDEM- Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapalı kapılar ardında yaşanan “Afyonkarahisar” krizi Genel Başkan Özgür Özel’in grup toplantısındaki detaylı açıklamalarıyla gün yüzüne çıktı.

Özel, partisinden istifa sinyalleri veren ve “Beni kovdurdular” açıklaması yapan Burcu Köksal’a, geçmişte yaşanan Meclis tutanaklarını ve şahsi diyaloglarını hatırlatarak bugüne kadarki en sert yanıtını verdi.

Köksal’ın adaylık sürecindeki kapalı kapılar ardında geçen diyalogları ilk kez paylaşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Beni kovdular” iddialarına yanıt vererek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı’na geri dönüş kapılarını tamamen kapattı.

“AFYON’U KAZANAMAM, GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİNİ BIRAKMAYAYIM DEDİ”

Özgür Özel, krizin temelinin yerel seçimler öncesindeki adaylık sürecine dayandığını belirterek, Köksal’ın o dönem Afyonkarahisar’ı kazanacağına inanmadığını açıkladı.

CHP Lideri Özel, o günlerde aralarında geçen görüşmeyi, “Aday yaparken bana gelip ‘Afyon’u kazanamam, Grup Başkanvekilliği’ni bırakmayayım’ dedi. Ben de kendisine ‘Bırakma, kaybedersen yerini alırım ama sen kazanacaksın’ dedim. Önce beni tanıdı. Ben o seçimi kazanması için bizzat Afyon’da üç kere miting yaptım. Seçimi kazandı ve gitti” sözleriyle aktardı.

Özel'den Burcu Köksal'a kürsüden sert mesaj: "İktidar olunca gelip kapımızda yatma"

ÖZEL TELEFON GÖRÜŞMESİNİ VE SONRASINI ANLATTI

Köksal’ın son dönemde belediye başkanları buluşmasındaki tavrına ve ardından gelen istifa söylemlerine de değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yakın zamanda aralarında geçen bir telefon görüşmesini de ifşa ederek, “Bir gün belediye başkanlarımızı ziyaret edip en güzel şeyleri söylüyor. Kendisini arıyorum; ‘O kadar kalabalıktı ki seni öpemedim, bilemedim’ diyor. Sonra çıkmış, ‘Partide siyaset imkanı kalmadı, geçmişi unutmadılar, beni kovdurdular, hep beraber yaptılar’ diyor” dedi.

ANNESİNE KÜFREDENLERİN GRUBUNA GİDİYOR

Özel, Köksal’ın geçmişte Meclis’te AK Parti sıralarından ağır hakaretlere uğradığını belirterek bugün o safa geçme ihtimalini eleştirdi, “Geçen gün annesi hastalanmış. İki yaşından beri MS hastalığı olan bir teyzemiz. İki ay önce ellerini defalarca öptüm. Şimdi Burcu Hanım bekliyor ki; yarın onu Mustafa Kemal’in kurduğu partinin grubu değil, Meclis’te annesine küfredildiğinde bunu alkışlayanların grubu, o AK Parti grubu sahiplensin. Zamanında onu o meclis kürsüsünde AK Parti’nin o hücumlarına karşı biz koruduk” diye konuştu.

Özel'den Burcu Köksal'a kürsüden sert mesaj: "İktidar olunca gelip kapımızda yatma"

“İKİ YIL ÇABUK GEÇER, KAPIMIZDA YATMA”

Özel, Köksal’ın siyasi hamlelerinin bir “intikam” ve “teslimiyet” barındırdığını ifade ettiği konuşmasını, ültimatomla sonlandırdı.

Olası bir iktidar değişiminde Köksal’a geri dönüş kapılarını tamamen kapatan CHP lideri Özgür Özel, “Ben senin öksüz, sahipsiz olduğuna inanmıyorum. Ama bu sefer de dedim ki; ey Burcu Hanım, iki yıl çabuk geçer. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olunca sakın gelip kapımızda yatma! Biz hepimiz bu yükü omuzlamak ve bu halkın intikamını almak zorundayız” dedi.

İlginizi çekebilir: Özel’den grup kürsüsünde “kara düzen” çıkışı

Demokrat Gündem