Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özgür Özel’den Akın Gürlek’e şok suçlama: “İspatı elimde”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik çarpıcı iddialarda bulundu. Gürlek’in 2019 öncesinde İBB’den lüks araç tahsisi aldığını, maaşıyla alamayacağı bir yatta gezdiğini ve imar mevzuatına aykırı şekilde lüks bir mekânda ağırlandığını öne süren Özel, “İspatı elimde, inkar etmesini bekliyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik

DEMOKRAT GÜNDEM- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında kamuoyunu sarsacak iddialarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından yargı mensuplarına yönelik eleştirilerini sertleştiren Özel, Başsavcı Gürlek’e “hodri meydan” diyerek meydan okudu.

“İBB’DEN LÜKS ARAÇ TAHSİS EDİLMİŞ”

Özel, konuşmasında Gürlek’in 2019 öncesinde İBB’den lüks bir araç tahsis aldığını iddia etti. “Sen 2019 öncesine bakmıyorsun ya… Çünkü adaletin peşinde, suçun peşinde, yolsuzluğun peşinde değilsin. O yüzden bir şey bulamıyorsun 2019’dan sonra. Sen ismin peşindesin, Ekrem İmamoğlu’nun peşindesin” diyen Özel, Gürlek’in Opel Insignia marka lüks bir araca 540 gün boyunca bindiğini, aracın OGS, HGS, benzin, şoför ve bakım masraflarının tamamının İBB tarafından karşılandığını öne sürdü.

Özel, “Şimdi seçim döneminde bir müteahhitin belediye kampanyasına araç yollamasıyla 11 belediye başkanını tutukluyorsun. Bu rezilliğin içinde bizzat kendin varsın. Ondan 2019’un öncesine gitmiyorsun” ifadelerini kullandı.

“87 YILLIK MAAŞLA ALAMAYACAĞI YATTA GEZMİŞ”

CHP lideri, Başsavcı Gürlek’in maddi gücünün çok üzerinde lüks bir yaşam sürdüğünü iddia ederek, “Akın Gürlek’in 87 yıl boyunca alacağı bütün maaşları harcamayıp biriktirip verse alamayacağı bir lüks yat gezdiğini biliyorum. İspatı elimde. İnkar etmesini bekliyorum” dedi.

“BOĞAZİÇİ’NDE İMAR MEVZUATINA AYKIRI YER TAHSİS EDİLMİŞ”

Özgür Özel’in en çarpıcı iddialarından biri de Gürlek’e Boğaziçi’nde imar mevzuatına aykırı bir yer tahsis edildiği yönünde oldu. Özel, “Akın Gürlek’in korunması gereken, kültür mirası olarak geçen maliye hazinesine kayıtlı İstanbul ön görünüm Boğaziçi bölgesinde, imar mevzuatına aykırı ekleri var diye tutanak tutulmuş bir yerin kendisine tahsis edildiğini, aşırı lüks döşendiğini, kurşun geçirmez camlarla donatıldığını, projede olmayan havuz yapıldığını, yakınları korumaları için kaçak müştemilat yapıldığını biliyorum” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı, iddialarının arkasında durduğunu vurgulayarak, “İnkar etsin açıklamayı bekliyorum. Hodri meydan” diyerek sözlerini tamamladı.

Demokrat Gündem