Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özgür Özel’e 3. soruşturma: Hakaret ve tehdit iddiası

CHP lideri Özgür Özel hakkında Silivri konuşması nedeniyle üçüncü kez soruşturma açıldı.

CHP lideri Özgür Özel hakkında Silivri konuşması nedeniyle üçüncü kez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında yeni bir soruşturma daha açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özel’in Silivri’de gerçekleştirdiği bir konuşmada kullandığı ifadeler nedeniyle “kamu görevlisine hakaret” ve “tehdit” suçlamalarıyla re’sen soruşturma başlattı. Bu, Özel hakkında son bir haftada başlatılan üçüncü soruşturma oldu.

Savcıyı Hedef Alan Sözler Gündem Oldu

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, savcıyı hedef aldığı değerlendirilen sosyal medya paylaşımları için de ayrıca inceleme başlatıldığı belirtildi.

Özel, söz konusu konuşmasında isim vermeden bir savcıya yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:
“Beyaz Toros’u koymuş oraya, sen kimi tehdit ediyorsun! Onun malına çök, bunun malına çök! Ne diye yetiştirdiler sizi? (…) Ne yapıyorsun sen? Ne diye herkesin anasının, babasının emeğiyle kurulmuş 60 yıllık şirketlere pat diye çöküyorsun. Kul hakkı yemiyor musun, nasıl vereceksin hesabını?”

Önce Ankara, Ardından Antalya

CHP lideri hakkında daha önce de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, MYK toplantısındaki açıklamaları gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret”, “suç işlemeye alenen tahrik” ve “kamu görevlilerine hakaret ve tehdit” suçlamalarıyla soruşturma başlatılmıştı.

Özel hakkında 11 Temmuz’da Antalya mitinginde yaptığı açıklamalar nedeniyle de Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir başka re’sen soruşturma açılmıştı.

Gelişmeler kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, gözler şimdi başlatılan soruşturmaların seyrine çevrildi.

Demokrat Gündem