DOLAR 32,1933 0.02%
EURO 34,9530 -0.13%
ALTIN 2.502,95-0,29
BITCOIN 22426161,24%
İzmir
30°

AÇIK

üst menü altı
Pakistan’da parlamento feshedildi

Pakistan’da parlamento feshedildi

ABONE OL
3 Nisan 2022 15:23
Pakistan’da parlamento feshedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süredir komşusu Afganistan'da yaşanan gelişmeler ve ekonomik kriz ile boğuşan Pakistan'da Başbakan İmran Han’ın kaderinin belli olacağı gün parlamento feshedildi.

Pakistan, Başbakan İmran Han'ın müttefiklerinden Birleşik Halk Hareketi'nin (MQM) koalisyondan çekilerek güven oylamasında taraf değiştirmesi sonrası bugün güvensizlik oylaması oturumuna hazırlanırken, ülkeden şok bir haber geldi.

Pakistan parlamentosu başkan yardımcısı, oylamaya saatler kala yaptığı açıklamada, Başbakan İmran Han’ı görevden almayı amaçlayan bir önlemin anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek oylamanın gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Hemen ardından ise Başbakan İmran Han’ın çağrısı üzerine Pakistan parlamentosunun feshedildiği bildirildi. Pakistan’da ordu, siyasal süreçle bir ilgisinin olmadığını açıkladı.

ABD’Yİ SUÇLAMIŞTI

Ülkede bugün yapılması planlanan ancak yapılmayacağı açıklanan oylama öncesi Başbakan Han’ın ittifak kurduğu bazı parti vekilleri muhalif tarafa geçti. Han’ın partisinden 13 vekil karşı tarafa geçerken, Kabineden bazı bakanlar da istifa etti.

İmran Han, kendisini görevden alma girişimini ‘rejim değişikliği’ olarak niteleyerek ABD’yi suçlamıştı.

‘OYLAMANIN SONUCUNU KABUL ETMEYECEĞİM’

İmran Han, oylamanın sonucunu kabul etmeyeceğini söylemişti.

Pakistan’da muhalefet, Khan’ı ekonomiyi canlandırmakta ve yolsuzluğu ortadan kaldırmakta başarısız olmakla suçluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP