Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İpler geriliyor: Rus savaş uçağı Suriye hava sahasında ABD’ye saldırdı!

ABD ordusundan bugün yapılan açıklamada, bir Rus savaş uçağının pazar

ABD ordusundan bugün yapılan açıklamada, bir Rus savaş uçağının pazar günü Suriye üzerinde bir ABD insansız hava aracının birkaç metre yakınından uçtuğunu ve ona işaret fişekleri atarak ABD uçağına saldırdığını ve zarar verdiğini duyurdu.

İlk saldırı değildi

Açıklamada, bunun Rusya’nın bölgede yaptığı ilk saldırı olmadığı da belirtildi.

ABD

ABD Merkez Komutanlığı’nda görevli General Alex Grynkewich, son yakın teması değerlendirdiği açıklamasında “Suriye’deki Rus güçlerini bu pervasız, kışkırtılmamış ve profesyonellik dışı davranışlarına derhal son vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Grynkewich, insansız hava aracını uzaktan kumanda eden mürettebatın onu havada tuttuğunu ve üssüne geri uçurduğunu söyledi.

Associated Press’in haberinde, pazar günü yaşanan olayın, Suriye üzerinde uçan Rus savaş uçakları ile ABD uçakları arasında yaşanan bir dizi karşılaşmanın sonuncusu olduğu belirtildi.

Bir hafta önceki olay hariç, karşılaşmaya giren ABD uçaklarının tümü mürettebatı olmayan MQ-9 insansız hava araçlarından oluşuyordu.

Rusya insansız hava araçlarını defalarca taciz etti

Ancak geçen haftaki olayda bir Rus Su-35 jeti, mürettebatı olan bir ABD MC-12 gözetleme uçağının çok yakınına gelerek onu türbülanslı hava akımından geçmeye zorladı.

ABD’li yetkililer, son haftalarda Rus savaş uçaklarının, büyük ölçüde Suriye’nin batısında IŞİD gruplarına karşı görevler yürüten ABD’ye ait MQ-9 insansız hava araçlarını defalarca taciz ettiğini söyledi.

Bu haber ilginizi çekebilir; Kanada’dan şok karar: Bazı sübvansiyonları kaldıracak!

Demokrat Gündem