DOLAR 32,3475 -0.05%
EURO 34,9428 0.41%
ALTIN 2.396,300,00
BITCOIN 19754274,14%
İzmir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Rusya – Ukrayna savaşında yeni gelişme! Zelenski’den acı itiraf

Rusya – Ukrayna savaşında yeni gelişme! Zelenski’den acı itiraf

ABONE OL
31 Ocak 2023 09:04
Rusya – Ukrayna savaşında yeni gelişme! Zelenski’den acı itiraf
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. On binlerce hayata mal olan savaş son sürat devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den itiraf gibi bir açıklama geldi.

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde…

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Geçtiğimiz yılın Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor.

Batı'nın tank yardımı ile sahada elini güçlendiren Ukrayna Zelenski'nin sözleri ile sarsıldı.

Ukrayna lideri itiraf gibi bir açıklamaya imza attı.

Zelenski Rusya'nın 'büyük intikam' olarak nitelendirdiği adımı attığını duyurdu.

Ukrayna lideri Rus birliklerinin aylardır içinde bulundukları çıkmazın ardından cephe hattı boyunca saldırıları artırmaya başladığının altını çizdi.

Zelenski açıklamasında saldırıların artarak devam etmesini bekledikleri bilgisine de yer verdi.

WAGNER NASIL DÜNYANIN EN DENEYİMLİ ORDUSU OLDU?

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarında Rus paralı asker grubu Wagner grubu önemli bir yer alıyor. Peki Wagner, dünyanın en deneyimli ordusuna' dönüştü?

Bugüne kadar Sudan, Suriye, Libya ve Afrika kıtasında tespit edilen Wagner paralı askerlerinin operasyonları hızla Doğu Avrupa'nın ötesine yayıldı. Grubu cazip hale getiren yüksek maaş ve macera vaadiydi.

Eski bir Wagner savaşçısının BBC'ye söylediği gibi, "İçlerinde romantizm taşıyanlar, Rusya'nın sınır ötesi çıkarlarını savunmak için bu örgüte katılmıştı."

Ukrayna'daki savaştan önce Wagner'e katılanların çoğu, iyi maaşlı iş bulma şansının sınırlı olduğu küçük yerlerde yaşıyorlardı. Wagner çalışanlarına ayda yaklaşık 1500 Dolar ödüyordu. Cepheye gittiklerinde bu ücret 2 bin dolara kadar çıkıyordu.

Wagner Grubu 2015 yılında, Suriye'de hükümet yanlısı güçlerle birlikte savaşmaya ve aynı zamanda petrol sahalarını korumaya başladı.

2016'dan bu yana ise Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçleri destekliyordu. Ancak grup Rusya'da Ukrayna'yı işgalinden önce pek tanınmıyordu.

Rusya, Wagner'in devletle bağlantısını daima reddetti. Rus yasaları, paralı askerlik karşılığında cezaların affedilmesine de izin vermiyor.

Yakın geçmişe dek Wagner'den pek bahsetmeyen resmi Rus Haber ajansları, günde birkaç kez gruba atıfta bulunuyorlar ve mahkumların askere alınmasını konu alan haberler yapıyorlar.

Rus devlet kanalı NTV, Wagner Grubu hakkında "dünyanın en deneyimli ordusu" olarak nitelendirdiği bir haber yayımladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP