Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Bu partiye ihanettir!”: Şakir Başak’tan Başkan Mutlu’ya sert tepki

CHP Konak İlçe Kongresi’nde tansiyon yükseldi. Eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’yu ilçe örgütünü dizayn etmeye çalışmakla suçladı. “Hiçbir belediye başkanı Konak’ı dizayn etmedi, ettirmeyin” diyen Başak’ın konuşması salonda büyük yankı uyandırdı. Kongrede beyaz ve mavi liste arasında gerginlik yaşanırken Başak etnik ayrımcılık iddialarını da gündeme getirdi.

CHP Konak İlçe Kongresi'nde tansiyon yükseldi. Eski İlçe Başkanı Mehmet

DEMOKRAT GÜNDEM- Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı 19. Olağan Kongresi’nde beklenmedik bir çıkış yaşandı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde devam eden kongrede, beyaz ve mavi liste arasında yaşanan gerginliğin ardından kürsüye çıkan CHP Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“MARDİNLİLERLE Mİ BERABER OLACAKSINIZ?” SÖZÜNE TEPKİ

Eski başkan Başak, konuşmasında etnik ayrımcılık iddialarını da gündeme getirerek, “İsim verirsem gerginlik yaşanır ama bazı mahallelerde ‘Mardinlilerle mi beraber olacaksınız?’ demişler. Ayıptır, günahtır. Bu partiye ihanettir,” ifadelerini kullandı.

Kongredeki delegelere özgür iradelerini kullanmaları çağrısında bulunan Başak, “Bizim kimseye karşı bir problemimiz yok. Burası Konak. Ben sizlerle beraber buraya ömrümü verdim. Dışarıdan Konak örgütünün dizayn edilmesini istemiyorum. Özgür iradenizi kullanın. Hiç kimse bizim partililiğimizi sorgulamasın,” dedi.

“BU PARTİYE İHANETTİR”

Başak, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Ben her bir neferimiz için canımı vermezsem namerdim. Hiçbir belediye başkanı Konak’ı dizayn etmedi, ettirmeyin. Güç sizin, sizler CHP’lilersiniz. Yapmayın, bunu yapmayın. Bu yapılan, bu partiye ihanettir. Bizim kimseyle kişisel bir problemimiz yok. Ama burası Konak! Ben Konak’a ömrümü verdim, sizlerle birlikte mücadele ettim. Konak’ın iradesinin, emeğinin, inancının hiçe sayılmasını istemiyorum!”

“İRFANI HÜR, VİCDANI HÜR, İRADESİ HÜR OLANLARIN PARTİSİ”

Eski başkan sözlerini, “Burası, irfanı hür, vicdanı hür, iradesi hür olanların partisidir. Bakın değerli arkadaşlar, hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyüklüğünü, gücünü sorgulamasın,” diyerek tamamladı.

Başak’ın konuşması salonda büyük yankı uyandırırken, delegeler arasında hareketli anlar yaşandı. Kongrede, Serkan Kalmaz ile mevcut başkan Ozan Ali İlgazi’nin desteğini alan Orçun Altanhan’ın listeleri arasındaki rekabet, Başak’ın çıkışıyla yeni bir boyut kazandı.

Kongrenin geç saatlere kadar sürmesi beklenirken, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun Başak’ın sözlerine nasıl yanıt vereceği merak konusu.

Demokrat Gündem