Mahkeme, sanık Furkan Zıbıncı’yı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Şebnem Şirin’in ailesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, cinayetin ‘tasarlayarak’ ve ‘eziyet çektirerek’ işlendiğini belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle kararı temyiz etti.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 6 Şubat 2025 tarihinde temyiz incelemesini tamamladı ve sanığa verilen müebbet hapis cezasını onadı.

Kararda, sanığın öldürme kararını ne zaman aldığına ve belli bir hazırlık yapıp yapmadığına dair kesin delil bulunmadığı için ‘tasarlama’ koşullarının oluşmadığı belirtildi.
‘Eziyet çektirerek öldürme’ suçunun oluşabilmesi için öldürme kastının yanında işkence ya da eziyet çektirme kastının da bulunması gerektiği, ancak sanığın bu amaçla hareket ettiğine dair yeterli ve kesin kanıt bulunmadığı ifade edildi.
Bu karar sonucunda sanık Furkan Zıbıncı’nın müebbet hapis cezası onanmış oldu.
İlginizi çekebilir: Karşıyaka’da ‘Askıda Pide’ dayanışması