Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Seçim öncesi asgari ücrete zam beklentisi!

Anketlerde istediği sonucu alamayan AKP, en düşük emekli aylığını 7

Anketlerde istediği sonucu alamayan AKP, en düşük emekli aylığını 7 bin 500, emeklilere ise bayram ikramiyesini 2 bin lira yaptı. Seçim öncesi gelen art arda düzenlemelere 'asgari ücret'in de eklenmesi bekleniyor

Başkent kulislerinde asgari ücrete seçim öncesinde zam yapılacağı haberleri dolaşıyor. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da.

Cumhuriyet'in haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in dün açıkladığı söylenen “Bir zam beklemiyorum” haberlerinin bizzat bakanlık tarafından yalanlanması artış beklentisini artırdı.

Asgari ücret yıl başında net 8 bin 506 liraya çıkarıldı. Şubat itibarıyla Türk-İş’in araştırmasında açlık sınırı 9 bin 426 liraya ulaşmış durumda. Aynı araştırmada bekâr bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise aylık 12 bin 265.88 TL olarak hesaplandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu yılın asgari ücretini açıklarken yaptığı, “Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız” sözüne sık sık atıf yapılıyor. Temmuzda yapılması beklenen artışın erkene alınabileceği konuşuluyor.

Seçim öncesi asgari ücrete zam beklentisi!
Demokrat Gündem

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir