Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Seferihisar Belediyesi’ne 4. dalga operasyonu

İzmir’in Seferihisar Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve usulsüzlük soruşturmasında operasyonlar dördüncü dalgayla devam etti.

İnşaat ve imar işlemleri ile ihale süreçlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla hakkında gözaltı kararı bulunan 48 kişiden 43’ü emniyet güçlerince yakalandı.

İzmir'in Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet ve usulsüzlük soruşturmasında operasyonlar

Seferihisar ilçesinde belediye görevlileri ile müteahhitler arasındaki rüşvet, imar usulsüzlüğü ve ihale yolsuzluğu iddialarına yönelik yürütülen soruşturmada yeni operasyon düzenlendi.

Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen 4. dalga operasyonda 43 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde aramalar sürüyor.

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yerel yönetimdeki usulsüzlük iddialarına yönelik soruşturmayı sürdürüyor.

İnşaat ve imar konularında belediye görevlileri ile müteahhitler arasında usulsüzlükler karşılığında elden ve banka yoluyla rüşvet alındığı ve verildiği, ayrıca ihale ile doğrudan teminlerde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçirilen soruşturmada yeni bir operasyon dalgası gerçekleştirildi.

48 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan, aralarında aktif belediye personeli ve müteahhitlerin de yer aldığı 48 şüphelinin adreslerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda 43 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik arama ve el koyma işlemleri yapıldı. Firari durumdaki 5 zanlının yakalanması için emniyet birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

MAYIS VE HAZİRAN AYLARINDA DA OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

Seferihisar Belediyesi’ni sarsan soruşturma sürecinde daha önce de mayıs ve haziran aylarında üç ayrı operasyon düzenlenmişti. Bu operasyonlarda çok sayıda belediye görevlisi, meclis üyesi ve iş insanı gözaltına alınmış, aralarında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in de bulunduğu bazı şüpheliler hakkında yargı süreçleri sonucunda tutuklama kararı verilmişti.

Soruşturmanın tüm yönleriyle derinleştirilerek devam ettiği öğrenildi.

Seferihisar Belediyesi'ne 4. dalga operasyonu
Demokrat Gündem