Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya’da sürdüren ve ilk hazırlık maçında Hırvat ekibi Gorica’yı deviren Göztepe’de teknik direktör Stanimir Stoilov’dan gündemi sarsacak transfer ve yabancı kuralı açıklamaları geldi. TFF’nin 10+4 sistemine isyan eden Bulgar teknik adam, yerli futbolcu pazarındaki fahiş fiyat politikasını bombaladı.
Slovenya kampındaki ilk hazırlık maçında Hırvatistan temsilcisi Gorica’yı 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Stanimir Stoilov, Türkiye Futbol Federasyonu’nun güncel yabancı kuralı ve yerli oyuncu pazarındaki şişkin fiyat politikasına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Federasyonun 10+4 yabancı kuralına uymak mecburiyetinde olduklarını hatırlatan Bulgar teknik adam, yerli oyuncu arayışlarında karşılaştıkları tabloyu eleştirerek, “Kulübümüz 1 ya da 2 oyuncuyla ilgili görüşmelerde bulunuyor. Umarım bu futbolcuları kampa yetiştiririz. Türk futbolcular da arıyoruz ama bulmak gerçekten çok zor. Türk futbolcular gerçekten çok pahalı. Onun yerine ben altyapıdan futbolcuları buraya getirmeyi tercih ederim. Elbette onların da takıma uyum sağlaması zaman alacak. Fakat dediğim gibi Türk futbolcular çok pahalı ve buna rağmen istediğimiz seviyede değiller” ifadelerini kullandı.
“HEMEN MAKSİMUM PUANI TOPLAMAMIZ GEREKİYOR”
Takımın yeni sezondaki taktiksel kimliği ve oyun felsefesi üzerinde duran tecrübeli çalıştırıcı, oyuncuların bireysel gelişimlerinden memnun olduğunu ancak kolektif ritmin hızla yakalanması gerektiğini vurguladı.
Ligin hemen başında kendilerini iki kritik dış saha mücadelesinin beklediğini hatırlatan Stoilov, yüksek dinamizm ve agresifliğin kendi futbol tarzında anahtar rol oynadığını belirterek, “Kendi futbol tarzımızda yüksek dinamizm ve agresiflik çok önemli. Takımdaki rekabet ortamını artırmalıyız. Hızlı bir şekilde bunların olacağını umuyorum ama ne zaman olur bunu bilemem. Şu anda çalışmalar sürüyor. Lige iyi bir şekilde başlamak istiyoruz.
Zor bir maç fikstürü bizi bekliyor. 2 tane önemli deplasman maçı var ligin başında. Biz hemen maksimum puanı toplamamız gerekiyor” diye konuştu. Göztepe’nin son iki sezondaki başarısını tekrarlamanın kolay olmadığını ekleyen deneyimli teknik adam, tek hedeflerinin sezon sonu geldiğinde istedikleri noktaya ulaşmak olduğunu aktardı.
BREZİLYALI FORVET HEDEF BÜYÜTTÜ
Sarı-kırmızılı ekibin kamp çalışmalarını değerlendiren bir diğer isim ise Brezilyalı hücum oyuncusu Janderson de Carvalho Costa oldu.
Takımdaki diğer Brezilyalı forvetlerin Avrupa kulüplerine transfer olmasının ardından üzerindeki sorumluluğu artan ve fiziksel ile zihinsel olarak sezona en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Janderson, yeni dönemdeki kişisel hedefini “Bireysel olarak katlayarak ilerlemek istiyorum. Bu sezon daha sıkı çalışarak başlıyoruz. Umarım takımıma en iyi şekilde yardımcı olabilirim. Mental ve fiziksel olarak sezona en iyi şekilde başlayacağız” sözleriyle özetledi. Genç futbolcu, Brezilyalı oyuncular olarak Avrupa pazarında her zaman en iyisini yapma vizyonuyla hareket ettiklerini de sözlerine ekledi.