DOLAR 32,2363 0.16%
EURO 34,9606 -0.03%
ALTIN 2.411,45-0,53
BITCOIN 21857350,48%
İzmir
34°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Tabii platformu izleyiciyle buluştu!

Tabii platformu izleyiciyle buluştu!

ABONE OL
7 Mayıs 2023 15:57
Tabii platformu izleyiciyle buluştu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tabii dijital platformu, “www.tabii.com” adresinden ulaşılabilir olacak. Türkiye'deki kullanıcılar için ücretsiz olarak sunulacak platform, aksiyondan komediye, tarihi dramadan animasyona kadar geniş bir içerik yelpazesi sunacak.

BİZİ BİRLEŞTİREN NEDİR?

“Bizi birleştiren nedir?” sloganıyla yola çıkan Tabii, Türkiye'nin hikayelerini ve sesini dünya çapında duyurmayı amaçlıyor. Tabii'nin yazılımı ve teknik altyapısı tamamı Türk mühendislerden oluşan TRT ekibi tarafından hazırlandı. Kütüphanede toplam 15 bin saat içerik mevcut.

25 ÜLKEDE 5 DİLDE ERİŞİLEBİLİR OLACAK

Tabii, ilk aşamada 25 ülkede ve 5 dilde erişilebilir olacak. İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Urduca gibi dillerde seslendirme seçenekleri de sunulacak. Platforma, akıllı telefon, tablet, televizyon ve bilgisayar gibi birçok farklı cihazdan erişilebilecek.

Hedefleri arasında, yüksek kaliteli yapımlar dendiğinde akla ilk gelen dijital platform olmak var. Tabii, benzersiz Türk hikayelerini dünyaya taşımak istiyor. “Rumi” adlı yapım, Selçuklu Devleti'nin içinde bulunduğu çalkantılı dönemde Hz. Mevlana'nın içsel yolculuğunu ve değişim sürecini anlatıyor. Yapımda Bülent İnal, Mehmet Ali Nuroğlu, Ahu Türkpençe, Nilay Deniz, Kaan Yıldırım, Haluk Piyes, Levent Can, Ushan Cakır, Yusuf Çim, Tülin Oral ve Erdal Yıldız rol alıyor.

Diğer yapımlardan biri olan “Hür”de, gözü pek pilotlardan oluşan ve korkusuzca operasyonlar düzenleyen 110. filonun merkezinde Gökhan Üsteğmen yer alıyor. Gökhan, 3 kuşak asker bir aileden gelir ve mirasını en iyi şekilde taşımaya çalışır. Hür, aksiyon ve havacılık türünde bir yapım.

“Tabii”, ilk aşamada 23 yapım ile yayına başlayacak ve Türkiye'den benzersiz hikayeleri dünyaya taşıyacak.

19 ÖZGÜN HİKAYE

“Tabii” özgün yapımlara ev sahipliği yapıyor

Tabii’de 19 özgün hikaye yer alıyor. Bu yapımlar şu şekilde:

#Adalet, Akif, Aşkımız Yeter, Dayton, Hay Sultan, Kızılelma Bir Fetih Öyküsü, Koyu Beyaz, Küçük Dahi İbn-i Sina, Modern Doğu Masalları, Organizasyon Bizim İşimiz, Son Gün, Yangın Günleri Independenta, Yardımcı Oyuncu, Üniversdeli, Eyvah Ramazan Bey, Bılt More Oteli Cinayeti, Metamorfoz, Serhat, Şanzelize Düğün Salonu, Şebeke, Derin Mor, Kapı, Mahsusa, Yeşil Deniz Milenyum, Bozkır Arslanı Celaleddin. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP