İstanbul’un Silivri ilçesi sınırlarında bulunan TEM Otoyolu, akşam saatlerinde korkutan bir zincirleme trafik kazasına sahne oldu.
Edinilen bilgilere göre kaza, saat 17.00 sıralarında TEM Otoyolu’nun Büyükçavuşlu mevkisinde, Büyükçekmece (İstanbul) istikametinde meydana geldi. Aynı yönde seyir halinde olan 3 otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle zincirleme şekilde çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle araçlarda bulunan vatandaşlar yaralanırken, otoyolda can pazarı yaşandı.
Ekipler Seferber Oldu: Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı
Kazayı gören diğer sürücülerin ve çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine adeta ihbar yağdı. Bölgeye kısa sürede çok sayıda itfaiye, jandarma ve acil sağlık ekibi sevk edildi.
Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde, araçlarda bulunan 5 kişinin yaralandığı tespit edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki en yakın hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların genel sağlık durumuna ilişkin henüz detaylı bir açıklama yapılmadı.
Trafik Çekicilerin Çalışmasının Ardından Normale Döndü
Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Büyükçekmece yönünde uzun araç kuyrukları oluştu. Olay yerine intikal eden jandarma ekipleri, yeni bir kazanın yaşanmaması için otoyol üzerinde güvenlik önlemleri alarak trafik akışını tek şeritten kontrollü bir şekilde sağladı.
Kazaya karışan ve maddi hasar meydana gelen 3 aracın çekiciler vasıtasıyla caddeden kaldırılması ve belediye ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından TEM Otoyolu’ndaki trafik akışı yeniden normale döndü. Jandarma ekipleri, kazanın kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı bir inceleme başlattı.