Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

“En faşist rejimlerde bile böyle saçmalık bulamazsınız”: Tugay’dan “Butlan” çıkışı

CHP’ye yönelik yürütülen hukuki süreçleri ve “kayyum” girişimlerini sert bir dille eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, resmi makamların onayladığı kurultay sonuçlarının aylar sonra tartışmaya açılmasını “uydurma bir hikaye” olarak tanımladı.

Dünya siyasi tarihinden örnekler veren Tugay, uygulamanın küresel ölçekte bir emsalinin bulunmadığını savundu.

CHP’ye yönelik yürütülen hukuki süreçleri ve "kayyum" girişimlerini sert bir

DEMOKRAT GÜNDEM- AYKUT POLATLI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı önünde düzenlenen kitlesel buluşmada konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, partinin kurultay süreci üzerinden yürütülen tartışmaların hukuki değil, siyasi bir mühendislik ürünü olduğunu iddia etti.

Kurultayın üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra hamle yapılmasını eleştiren Tugay, “Kurultay oldu. Üzerinden bir yıl, hatta 14-15 ay geçti. O güne kadar o kurultayın sonucunu bütün resmi makamlar onayladılar. İlçe seçim kurulları, il seçim kurulları, Yüksek Seçim Kurulu hepsi onayladı. O günlerde gıkını çıkarmadı kimse. Sonra birdenbire birileri çıktı; bir, bir buçuk yıl sonra ‘Yok bu kurultayda şöyle bir usulsüzlük var, yok bilmem ne var’ diye konuşmaya başladı” dedi.

"En faşist rejimlerde bile böyle saçmalık bulamazsınız": Tugay’dan "Butlan" çıkışı

“MEDYAYLA OLMAYAN BİR ŞAİBE YARATTINIZ”

Süreçte usulsüzlük iddialarını ortaya atanların niyetinin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu öne süren Tugay, zamanlama konusunda ise, “Bir yerde bir yanlış vardıysa siz de onu gördüyseniz; bak o kurultayın olduğunun ertesi günü, bir hafta sonrası, 15 gün sonrası, bir ay sonrası deseydiniz zaten herkes her türlü incelemeyi yapardı ve gerçekten bir şey varsa hemen de ortaya çıkardı. Bir şaibe yarattınız, bir hikaye yarattınız. Olmayan bir şeyi, işte sahip olduğunuz o medyayla, sosyal medyayla falan sürekli işleyerek insanlara gerçekmiş gibi anlatmaya başladınız” sözleriyle dikkat çekti.

“MASKELİ DEMOKRASİ OYUNU OYNANIYOR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kamuoyunda “butlan” (geçersizlik) iddiaları üzerinden yürütülen tartışmaların mantık sınırlarını zorladığını belirterek eleştirilerini uluslararası düzleme taşıdı.

Toplumun zekasıyla alay edildiğini savunan Tugay, “Bu millete bu kadar akılsız muamelesi yapılmaz, bu milletin aklıyla alay edilmez dedik. Arkadaşlarım soruyordu zaman zaman bana ‘Ya bu butlan mutlan çıkar mı?’ diye, ‘Çıkmaz’ diyordum ya, mümkün değil. Yani yeryüzü tarihine bırakın Türkiye’yi, yeryüzü tarihinde böyle bir olayın örneğini bulamazsınız, dünyada bulamazsınız. Hatta iddia ediyorum en faşist rejimlere gidin, onlarda bile böyle bir saçmalık bulamazsınız. Demokrasi varmış gibi, adalet varmış gibi sanki onlarla böyle maskelemeye, süslemeye çalışıyorlar” dedi.

"En faşist rejimlerde bile böyle saçmalık bulamazsınız": Tugay’dan "Butlan" çıkışı
Demokrat Gündem