DOLAR 32,5663 0.06%
EURO 35,0305 0.52%
ALTIN 2.438,360,64
BITCOIN 2084839-3,86%
İzmir
21°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'ndan Cumhurbaşkanı'nın o sözleri hakkında suç duyurusu

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'ndan Cumhurbaşkanı'nın o sözleri hakkında suç duyurusu

ABONE OL
2 Haziran 2022 15:00
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'ndan Cumhurbaşkanı'nın o sözleri hakkında suç duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik kullandığı 'Çürük ve sürtük' ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. TKDF Başkanı Canan Güllü konuyla ilgili bir açıklama metni yayımladı. 

DEMOKRAT GÜNDEM- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki 1 Haziran konuşmasında sarf ettiği 'sürtük' sözü birçok parti ve STK'da yankı buldu. Türkiye Kadın Dernekleri Başkanı Canan Güllü de Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

TKDF'nin kamuoyuna duyurduğu açıklamada,

"1 Haziran 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, özgürlüğe ve demokrasiye sahip çıkmak için Gezi Direnişi'ne katılan milyonlarca muhalif kadına TBMM çatısı altında yaptığı konuşmasında 'Çürük ve sürtük' diyerek hakaret etmiştir. Cumhurbaşkanının halka yönelik sarf ettiği bu sözler ülke demokrasisinde kara bir leke olarak anılacaktır.

Türkiye kadın Dernekleri Federasyonu olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kadınları Hedef alarak sarf ettiği 'sürtük' sözü nedeniyle 3 Haziran 2022 tarihinde suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Kadınlara karşı işlenen tüm suçların hesabını sormaya devam edeceğiz

Kadınlar iktidarınızda boyun eğmedi, eğmeyecek.

Yaşasın gezi direnişimiz, yaşasın kadın dayanışması! "

ifadeleri kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP