DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2147579-0,33%
İzmir
31°

AÇIK

üst menü altı
Türkiye kırmızı ışık yaktı, yeni askeri ittifak kuruyorlar!

Türkiye kırmızı ışık yaktı, yeni askeri ittifak kuruyorlar!

ABONE OL
25 Mart 2023 12:29
Türkiye kırmızı ışık yaktı, yeni askeri ittifak kuruyorlar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO'ya üyeliği tehlikede olan İsveç, komşularıyla yeni bir anlaşma imzaladı. Rusya korkusuyla atılan imzalara göre, 300'ü aşkın savaş uçağı aynı anda havalanacak.

Onlarca yıllık tarafsızlıklarına Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla son veren ve NATO'ya katılma kararı alan İsveç ile Finlandiya, Türkiye'nin vetosuna takıldı. Ankara, Stockholm ve Helsinki arasında imzalanan anlaşmanın müzakereleri devam ederken, İsveç'in başkentinde Ocak 2023'te arka arkaya skandallar patladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuklasının Stockholm belediye binası önünde asılmasını, Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim yakılması izledi. Ankara, müzakereleri dondurdu ve terör örgütü YPG/PKK'ya yardım eden İsveç'in üyeliğine onay vermeyeceğini duyurdu.

Finlandiya'ya yeşil ışık Mart ayında yakıldı, Rusya ile Avrupa'da en uzun sınıra sahip olan ülkenin ittifaka katılması bekleniyor. Halihazırda Finlandiya'nın NATO yolu giderek daha hüz hale gelirken, İsveç'in süreci ise yavaşlıyor. Macaristan da henüz İsveç'in başvurusunu onaylamadı.

İsveç'in kırmızı ışıkta takılması üzerine, İskandinav ülkeleri muhtemel Rus tehdidine karşı koymak için yeni bir askeri blok kuruyor. Norveç, Finlandiya, İsveç ve Danimarka'nın hava kuvvetleri komutanları, birleşik bir İskandinav hava savunması oluşturmak için niyet mektubu imzaladı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP