Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Türkiye'nin yeni İsrail Büyükelçisi belli oldu

Türkiye'nin yeni İsrail Büyükelçisi'nin daha önce 3 yıl Kudüs Başkonsolosu

Türkiye'nin yeni İsrail Büyükelçisi'nin daha önce 3 yıl Kudüs Başkonsolosu olarak görev yapan Şakir Torunlar olduğu öğrenildi.

Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreciyle birlikte iki ülke de yeniden büyükelçi atama kararı almıştı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Türkiye'nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi'nin Şakir Torunlar oldu.

Torunlar, 2010-2013 yılları arasında Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu olarak görev yapmıştı.

İsrail yönetimi de geçtiğimiz haftalarda Irit Lillian'ı Ankara Büyükelçisi olarak atama kararı almıştı.

Ankara, 2010'daki Mavi Marmara baskını ve 2018'de Kudüs'ün başkent ilan edilmesinin ardından çıkan olaylar nedeniyle iki kez İsrail'deki büyükelçisini geri çekmişti.

Edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece büyükelçileri arayarak yeni görevlerini tebliğ etti.

SEDAT ÖNAL'A DA YENİ GÖREV

Buna göre, Bakan Yardımcısı Sedat Önal Newyork BM Daimi Temsilciliği'ne, Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise Brüksel AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi.

Türkiye'nin yeni İsrail Büyükelçisi belli oldu
Demokrat Gündem