DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21549041,93%
İzmir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Twitter’da ücretsiz ‘mavi tik’ler uçtu

Twitter’da ücretsiz ‘mavi tik’ler uçtu

ABONE OL
21 Nisan 2023 13:00
Twitter’da ücretsiz ‘mavi tik’ler uçtu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk tarafından satın alınan sosyal medya platformu Twitter'da, hesap profillerinde ücretsiz olarak bulunan doğrulama işareti 'mavi tik' kaldırıldı. Karara pek çok isim tepki gösterdi.

Geçen yıl olaylı bir satın alma sürecinin ardından Twitter'ın yeni sahibi olan ve yaptığı hamlelerle büyük tartışma yaratan Elon Musk, kullanıcıları kızdıracak bir adım daha attı.

Kullanıcıların hesap adının yanında ücretsiz olarak bulunan doğrulama işareti ‘mavi tik’in tamamen kaldırılacağını açıklayan Elon Musk, Twitter Blue kullanıcısı olmayan doğrulanmış hesapların “mavi tik'ini” kaldırıldı.

KİŞİSEL VERİLERE NE OLACAK?

Böylece Twitter Blue için aylık 8 dolar ücret ödemeyen çok sayıda kuruluş ve ünlü ismin doğrulanmış onay işaretleri silinmiş oldu.

Mavi tik'i kaybeden siyasiler ve sanatçılar Musk'a tepki gösterirken, İfade Özgürlüğü Derneği'nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, toplanan kişisel verilerin akıbetine dikkat çekerek “Musk’ın Twitter’ında bugün eski-gerçek “mavi tıklar” uçuyor. Bugünden sonra “mavi tık hesap” sadece Twitter’a abone olup, para ödeyen hesap anlamına gelecek. Eski-gerçek hesaplar için toplanan kişisel verilerin ne olacağı netleşmemekle birlikte yok edilmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP