DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21530560,07%
İzmir
33°

KAPALI

üst menü altı
Vahim iddia! Dr. Ergun Demir: 'Senet yok ama borç faturası var'

Vahim iddia! Dr. Ergun Demir: 'Senet yok ama borç faturası var'

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:27
Vahim iddia! Dr. Ergun Demir: 'Senet yok ama borç faturası var'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık sigortasından pirimini yatırmadığı ya da yatıramadığı için sağlık hizmeti almaktan yararlanamayan kişilere sunulan hizmet bedeli kapsamında 88 bin 796 dosyada vatandaşlara hastane borç faturası çıkarıldığı, dava açılarak icra takibi başlatıldığını açıklayan İzmir Tabip Odası (İTO) Üyesi Dr. Ergun Demir, bu borçların GSS ve Bağ-Kur borcu olanlara yönelik çıkarıldığına vurgu yaparak, Cumhurbaşkanlığı kararıyla bu kişilerin hizmet alma süresinin 31 Aralık 2022 sonuna kadar uzatılmasına karşın fatura çıkarılması ve icra takibi başlatılmasının gerekçesini sordu.

DEMOKRAT GÜNDEM-Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülerek kabul edilen Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında yapılan tartışmalar sırasında sağlık sigortasından yararlanamayan kişilere sunulan sağlık hizmet bedelleri için 88 bin 796 dosyada vatandaşlara borç faturası çıkarıldığı ortaya çıktı. 
Kendilerine gelen borç faturasını ödeyemeyen vatandaşlara dava açılarak icra takibi başlatıldığını belirten İzmir Tabip Odası (İTO) Üyesi Dr. Ergun Demir, sözkonusu borç faturalarının GSS ve Bağ-Kur pirimi borcu yatırmayan ya da yatıramayanlara yönelik çıkarıldığını söyledi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SAĞLIK HİZMETİ ALMA SÜRESİNİ UZATMIŞTI, BORÇ FATURA TUTARI KESİLMESİ SÖZKONUSU OLMAMALIYDI
Cumhurbaşkanlığı kararıyla son 4 yıldır GSS ve Bağ-Kur pirim borcu olan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanma sürelerinin uzatıldığını ve bu yararlanma süresinin de 31 Aralık 2022 tarihine kadar ertelendiğine dikkat çeken Tabip Odası Üyesi Dr. Ergun Demir, “Bakanlık bürokratı ile kanun teklifini hazırlayan milletvekilleri kavramları karıştırsalar da borcun GSS ve BAĞ- KUR prim borcunun yatırılmamasına bağlı olduğu ortaya çıkmıştır. Oysa son 4 yıldır GSS ve BAĞ-KUR prim borcu olan vatandaşların sağlık hizmetinden faydalanabilme süreleri uzatılmaktadır. En son Cumhurbaşkanlığı kararı ile 31.12.2022 tarihine kadar ertelendiği bilgisine de Kurum resmi internet sayfasından ulaşılabilmektedir. Bu durumda Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşlara bu 4 yıllık süre içerisinde borç fatura tutarı kesmesi söz konusu olmamalıydı. Bu durumda borçların 2018 ve daha önceki yıllara ait olması kuvvetle muhtemeldir.Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerince, vatandaşlara çıkarılan borcun hangi tarihlere ait olduğu ve gerekçesi kavramlar karıştırılmadan net bir şekilde açıklanmalıdır” dedi. 

PİRİMİNİ ÖDEYEMEYEN MİLYONLARCA VATANDAŞ VARKEN NEDEN AYRICA 88 BİN BAĞ-KURLU VATANDŞAA BORÇ FATURASI ÇIKARILDI? 

Sağlık politikaları ve sağlık sağlığın finansmanı konusunda çalışmalar da yapan İTO Üyesi Dr. Ergun Demir, “Genel Sağlık Sigortası ve BAĞ-KUR prim borcu nedeniyle sağlık sigortasından faydalan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP