DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 1964664-3,53%
İzmir
20°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Vali Köşger üniversiteli gençler için harekete geçti

Vali Köşger üniversiteli gençler için harekete geçti

ABONE OL
22 Eylül 2021 13:00
Vali Köşger üniversiteli gençler için harekete geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Farklı kentlerden İzmir’deki üniversitelerde eğitim görmek için gelen ancak barınma sorunu nedeniyle sıkıntılı günler geçiren üniversiteli gençler için harekete geçen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bugün sorunun çözümüne dair bir toplantı gerçekleştireceklerini açıkladı. Demokrat Gündem’e konuşan Vali Köşger,  “Soruna kayıtsız değiliz, kalmayacağız. Sorunun çözümüne dair bugün bir toplantı yapacağız. Orada inşallah çözüm yönünde bir durum olacak ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- İzmir’deki üniversitelerde eğitim görmek için kente gelen ancak yurtların kısıtlı kapasitesi nedeniyle yerleşemeyip açıkta kalan, yüksek ev kiraları nedeniyle ev de bulamayan üniversiteli gençlerin yaşadığı barınma sorununa tepkiler sürüyor ve çözüm arayışları sürüyor.

İzmir’de devlet, vakıf ve özel üniversitelerde eğitim gören 185 bini aşkın öğrenciye karşın 35 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Pandemi sürecinin ardından İzmir’deki üniversiteleri kazanarak kente gelen gençler, yüksek kira fiyatları ve yurtlarda yer bulamama sorunu ile karşılaştı.

Tüm Türkiye’de ve İzmir’de başlayan gençlerin barınma sorununa yönelik açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “1 yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım. Onlar Türkiye’nin geleceği. Ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi eğitim alırlarsa Türkiye o kadar büyüyecek” dedi.

İzmir’de ev bulamadığı için durumu protesto eden üniversite öğrencileri ise Barınamıyoruz Hareketi başlattı. CHP’li belediye başkanları sorunun çözümüne dair harekete geçerken, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter ve Mahir Polat, Buca Hasanağa Parkı’nda barınacak yer bulamadığı için sabahlayan öğrencilerin yanına giderek destek verdi. Öğrencilerin durumu protesto amaçlı parklarda sabahlama şeklindeki eylemi sürüyor.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI SORUNA EL ATTI

CHP’li belediye başkanları barınma sorununun çözümüne dair harekete geçerek hem kendilerine bağlı misafirhane ve tesislerin kapılarını öğrencilere açtı hem İzmirlilere çağrıda bulunarak, durumu uygun olanların evlerine bir genci misafir etmelerini istedi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, konuyla ilgili CHP’li belediye başkanları ile toplanacaklarını açıkladı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay iki misafirhaneyi öğrencilerin kullanımına açtı. Buca Belediye Başkanı kendilerine bağlı tesis olmadığını ancak yeni bir yurt yapılacağını açıkladı.

CHP MİLLETVEKİLİ SERTER VALİLİĞİ GÖREVE DAVET ETTİ

Gençlerin barınma sorununun çözümü için belediyelerin yanısıra İzmir Valiliği’nin harekete geçmesi çağrısında bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Valimizi de göreve davet ediyorum. Ordu evleri, polis lojmanları ve otelleri, misafirhaneler başta olmak üzere tüm yataklı yerler derhal gençlere açılmalı” ifadelerini kullandı.  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SOYER, BİRKAÇ GÜN İÇİNDE SOMUT ÇÖZÜMLERİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞACAK

Duruma kayıtsız kalmayacaklarını dün gazetemize verdiği demeçle açıklayan  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Soruna kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Kayıtsız kalmayacağız ve olanca gücümüzle ne yapabiliyorsak onu yapmaya çalışacağız. Olgunlaşmadan şimdilik bir şey söylemem doğru olmaz. Birkaç gün içinde soruna dair çözümümüz olacak. Somut önerilerimizle birkaç gün içinde kamuoyuna bir açıklamamız olacak” açıklamasını yaptı. 

VALİ KÖŞGER HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de üniversiteli gençlerin yaşadığı barınma sorununa çözüm bulmak için harekete geçti. Vali Köşger, Demokrat Gündem Gazetesi’ne demeç vererek, sorunun çözümü için bugün bir toplantı gerçekleştireceklerini açıkladı.

VALİ KÖŞGER:  “BUGÜN SORUNUN ÇÖZÜMÜNE DAİR BİR TOPLANTI YAPACAĞIZ VE…”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Soruna kayıtsız değiliz, kalmayacağız. Sorunun çözümüne dair bugün bir toplantı yapacağız. Orada inşallah çözüm yönünde bir durum olacak ve kamuoyuyla paylaşacağız” açıklamasını yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP