DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19741880,62%
İzmir
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Vali Köşger'den afetzedeler için birlik çağrısı

Vali Köşger'den afetzedeler için birlik çağrısı

ABONE OL
18 Ağustos 2021 13:08
Vali Köşger'den afetzedeler için birlik çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İZMİR Valisi Yavuz Selim Köşger, kent ekonomisine yön veren sivil toplum kuruluşu (STK) ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başkanları ile toplantı gerçekleştirerek, son dönemde meydana gelen doğal afetler nedeniyle ortaya çıkan ihtiyaçların giderilmesi noktasında birlik çağrısı yaptı.

İçmir Valiliğinde düzenlenen toplantıya; İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Ticaret Borsası Başkan Vekili Ercan Korkmaz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, MÜSİAD İl Başkanı Bilal Saygılı, Ege İş İnsanları Derneği Başkanı Avni Yelken Biçer, Ege Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Karabağlı, Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği Başkanı Şerafettin Gücü, Kemalpaşa OSB Başkanı Kamil Korkut, Aliağa OSB Bölge Müdür Yardımcısı Nesrin Targıtay, Torbalı OSB Başkan Vekili Mustafa Şafak Baran, İTOB OSB Başkanı Onur Acar, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Erçin Güdücü ve Kemalpaşa OSB Müdürü Cüneyt Öztürk katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğine vurgu yapan Vali Köşger, İzmir depreminde yaşanan sıkıntıları da anımsatarak, devletin desteğiyle, vatandaşlarımızın katkılarıyla, birlik ve beraberlik içerisinde bu zor dönemin de atlatılacağını ifade etti. Doğal afetlerin dünyanın her yerinde bir şekilde insanoğlunu sınadığını dile getiren Vali Köşger, doğal dengenin günden güne bozulduğu bu yüzyılda insanlığın; kötü gidişatı yok saymadan, tedbirleri artırarak ve mutlaka gelecek nesilleri de düşünerek hareket etmek zorunda olduğunu kaydetti.

Vali Köşger, doğal afetleri, öncesinde alınacak tedbirler sayesinde en az hasarla atlatmanın mümkün olabileceğini aktardı.

Akdeniz Bölgesi başta eş zamanlı çıkan orman yangınları ile Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sel felaketinin herkesi derinden etkilediğini belirten Vali Köşger, "Bugün burada bizler de valiliğimiz öncülüğünde, kentimizin ekonomisine yön veren STK temsilcileri ve sanayicilerimizle bir aradayız. Kendilerinin de İzmir'de yürüteceğimiz yardım faaliyetleriyle ilgili görüş ve önerilerini, elbette desteklerini alacağız. Gün birlik günüdür. Allah'ın izniyle, bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok. İnşallah bu felaketler son olur, yaraları el birliğiyle sarar ve artık güneşli güzel günlere uyanırız" dedi.

Toplantının devamında, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile başlatılan insani yardım kampanyasına katılım noktasında İzmir'de yürütülecek faaliyetler istişare edildi. DHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP