Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Vatandaş seçti; Ömer Eşki memnuniyette ilk sırada

Piar Araştırma tarafından Ege Bölgesi genelinde yapılan ‘Halkla İletişim ve Memnuniyet Ölçümü’ anketinin sonuçları belli oldu.

İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Manisa’yı kapsayan araştırmada, vatandaşların yüzde 62,2’sinin memnuniyetini kazanan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Ege’nin en başarılı ilçe belediye başkanı seçildi. İlk 10’da İzmir’den 6 ilçe belediye başkanının yer alması dikkat çekti.

Piar Araştırma tarafından Ege Bölgesi genelinde yapılan 'Halkla İletişim ve

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-Yerel yönetimlerin halktaki karşılığını ölçen son kamuoyu araştırması, Ege Bölgesi’ndeki büyükşehir ilçe belediyeleri arasında yaşanan hizmet yarışına ışık tuttu.

Piar Araştırma şirketi tarafından yayımlanan Nisan 2026 tarihli “Büyükşehir İlçe Belediyeleri Halkla İletişim ve Memnuniyet Ölçümü” raporu, İzmirlilerin kendi seçtikleri başkanlara olan yüksek güvenini gözler önüne serdi.

Vatandaş seçti; Ömer Eşki memnuniyette ilk sırada

ÖMER EŞKİ’DEN MEMNUNİYET BİRİNCİ SIRADA ÇIKTI

Ege Bölgesi’nin 5 büyük ilini (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa) kapsayan geniş çaplı araştırmada, vatandaşlara ilçe belediye başkanlarının halkla iletişimi ve sundukları hizmetlerden duyulan memnuniyet soruldu.

Anket sonuçlarına göre; Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ankete katılan İzmirlilerin yüzde 62,2’sinin takdirini toplayarak Ege Bölgesi’nin en başarılı ilçe belediye başkanı unvanını aldı.

Göreve geldiği günden bu yana sosyal belediyecilik, altyapı ve dijitalleşme gibi alanlarda attığı adımlarla dikkat çeken Ömer Eşki’yi, yüzde 61,5 memnuniyet oranıyla Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal yakın bir farkla takip etti.

LİSTEYE İZMİR DAMGASI: İLK 10’DA 6 İSİM

Anketin en dikkat çekici sonuçlarından biri ise İzmirli ilçe belediye başkanlarının listeye adeta ambargo koyması oldu. Ege Bölgesi’nin en başarılı 10 ilçe belediye başkanının sıralandığı listede, İzmir’den tam 6 isim yer aldı.

Bornova ve Bayraklı’nın yanı sıra; Karabağlar, Konak, Karşıyaka ve Çiğli belediye başkanları da vatandaşlardan geçer not alarak Ege’nin en iyileri arasına girdi.

Piar Araştırma’nın Nisan 2026 Ege Bölgesi Memnuniyet Anketi İlk 10 sıralaması:

Ömer Eşki (İzmir / Bornova Belediye Başkanı) – %62,2

İrfan Önal (İzmir / Bayraklı Belediye Başkanı) – %61,5

Çetin Akın (Manisa / Turgutlu Belediye Başkanı) – %59,6

Helil Kınay (İzmir / Karabağlar Belediye Başkanı) – %58,4

Anıl Yetişkin (Aydın / Efeler Belediye Başkanı) – %57,9

Nilüfer Çınarlı Mutlu (İzmir / Konak Belediye Başkanı) – %57,6

Behice Yıldız Ünsal (İzmir / Karşıyaka Belediye Başkanı) – %57,2

Sercan Okur (Manisa / Soma Belediye Başkanı) – %56,9

Onur Emrah Yıldız (İzmir / Çiğli Belediye Başkanı) – %55,7

Gonca Köksal (Muğla / Menteşe Belediye Başkanı) – %55,1

(Araştırma Künyesi: Piar Araştırma tarafından 30 Mart – 15 Nisan 2026 tarihleri arasında, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Manisa illerinde toplam 3.440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışmada CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) ve yüz yüze anket yöntemleri kullanılmış.)

İlginizi çekebilir: MAST İzmir kapılarını açtı: Yüzde 70 yerli üretim gururu ve her bütçeye uygun tasarımlar

Vatandaş seçti; Ömer Eşki memnuniyette ilk sırada
Demokrat Gündem