Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

‘Yılda 40 ton altın ekonomiye kazandırılıyor’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti iktidarı öncesinde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti iktidarı öncesinde Türkiye’de altın madenciliği yapılmadığını belirterek, "Şu anda yılda 40 tona yakın altın madeni çıkarıyoruz. Bunu ekonomiye kazandırıyoruz. Madencilik hem sanayinin hem de kalkınmanın olmazsa olmaz başlıklarından biri" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Balıkesir'in Gönen ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. Bakan Varank, daha sonra TÜMAD Madencilik tarafından yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi´nin yanı sıra Güney Marmara Kalkınma Ajansı projelerinin toplu açılışı için Havran ilçesine geldi.

Açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, AK Parti Balıkesir milletvekilleri, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu katıldı.

"TÜRKİYE'DE ÜRETİM YAPMAK ÜZERE ÇALIŞMALARINI GERÇEKLEŞTİRİYOR"

Açılış töreninde konuşan Bakan Varank, İtalyan markası bir fabrikanın 10 yıldır Türkiye'de bulunduğunu belirterek, motor üretimi için de yatırımlara başlandığını söyledi.

Bakan Varank, "Daha önce motorlarını ithal ederek, montajını gerçekleştiren firma, şu anda Türkiye'de üretim yapmak üzere çalışmalarını gerçekleştiriyor. 5´inci nesil traktör motorları yüzde 95 yerlilikte artık Balıkesir'de üretilecek.

Bunun yanında Karesi Tekstil, Türkiye'nin en önemli ithalat kalemlerinden 'polimer cipslerini' inşallah, Balıkesir'de Bandırma OSB'de üretmeye başlayacak. Milyarlarca liralık yatırım, şu anda hızla devam ediyor. Onlar da ilk üretimlerine bu sene başlamış olacak" dedi.

'Yılda 40 ton altın ekonomiye kazandırılıyor'
Demokrat Gündem