DEMOKRAT GÜNDEM- Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in trajik ölümünün ardından siyasi kulisleri sarsacak bir iddia ortaya atıldı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Tele1’de katıldığı programda Zeyrek hakkında ölümünden önce bir soruşturma hazırlığı yapıldığını iddia etti.
“DUYUMLAR GELİYORDU, RAPORLAR DOLANIYORDU”
Günaydın, “İlk kez paylaşıyorum, Ferdi Başkan’a bile, bir soruşturma kovuşturma sürecinin başlayabileceğini ben hissediyordum. Yani buna ilişkin duyumlar geliyordu, buna ilişkin raporlar dolanıyordu ortalıkta” ifadelerini kullandı. CHP’li vekil, bu durumu partiye yönelik sistematik bir operasyon girişimiyle ilişkilendirerek, “Öyle bir dalga dalga gelmek istiyorlar ki CHP ve belediyelerinin üzerine, radara Ferdi Başkan’ın da takılma olasılığı, o kervana onun da katılma olasılığı vardı” dedi.
CENAZE TÖRENİNDEKİ KALABALIK
Günaydın, Zeyrek’in cenaze törenine katılan kalabalığa da dikkat çekerek, “Vatandaş şunu gösterdi, biz bu başkanın da arkasındayız. Kalabalığı gördünüz. Allah herkese uzun ömür versin ama herkese de böyle bir uğurlama nasip etsin” değerlendirmesinde bulundu.
ZEYREK’İN ANISINA DEV POSTER
CHP Grup Başkanvekili, Zeyrek’in anısının yaşatılacağını belirterek, “Nurlar içerisinde yatsın, onu hiç unutmayacağız. CHP Genel Merkezi’ne de bugün dev bir posteri asıldı. O hep bizle beraber olmaya devam edecek” dedi.
ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI
Günaydın, Zeyrek’in hayatını kaybettiği olayla ilgili teknik detaylara da değinerek, “Bir ülkenin durumu insanların nasıl öldüğü ile anlaşılır. Koskoca belediye başkanı inanılmaz şekilde hayatını kaybetti. Orada bir havuz odası var. Elektrik akımı var. Oranın yüksek nemli bir bölge olması, o halde bütün o tesisatın o neme ve sıcaklığa dayanıklı olması lazım” ifadelerini kullandı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 6 Haziran’da evindeki havuzun makine dairesinde elektrik akımına kapılmış ve kaldırıldığı hastanede 9 Haziran’da hayatını kaybetmişti. Zeyrek’in ölümüyle ilgili teknik inceleme ve soruşturma halen devam ediyor.