DOLAR 32,2381 0.12%
EURO 35,0430 0%
ALTIN 2.511,240,07
BITCOIN 22261104,26%
İzmir
31°

AÇIK

üst menü altı
2023 YKS Taban Puanları, Kontenjanları ve Başarı Sıralamaları Açıklandı!

2023 YKS Taban Puanları, Kontenjanları ve Başarı Sıralamaları Açıklandı!

ABONE OL
27 Temmuz 2023 15:39
2023 YKS Taban Puanları, Kontenjanları ve Başarı Sıralamaları Açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren adaylar için heyecan dolu günler başladı. ÖSYM tarafından yayınlanan YKS tercih kılavuzuyla birlikte, 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümlerine yerleşmek isteyen adaylar tercih işlemlerine başladı. 8 Ağustos 2023 tarihine kadar sürecek olan tercih sürecinde, öğrenciler ve aileleri YKS kontenjanları, başarı sıralaması, taban ve tavan puanları gibi kritik bilgileri dikkate alarak kararlarını verecek.

Öğrenciler, sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinden elde ettikleri sonuçlarla birlikte YKS taban puanlarına yoğun ilgi gösteriyor. Yükseköğretim Programları ve Kılavuzu’nda yer alan tablo-3’te ön lisans bölümleri ve tablo-4’te ise 4 yıllık lisans bölümleri ayrıntılı bir şekilde yer alıyor. Adaylar, bu kılavuz üzerinden öğrenim süresi, puan türü, genel kontenjan, tavan ve taban puanlar ile başarı sıralamalarını inceleyebiliyor.

YKS

2023 YKS TERCİH KILAVUZU AÇIKLANDI

Öğrenciler, 2023 YKS tercih işlemlerini ÖSYM’nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresine göre tamamlamalıdır. Tercih işlemini gerçekleştirirken ekrandaki uyarılara dikkat etmek önemlidir. Tercih süreci için başvuru merkezlerinden hizmet alınmayacak, sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacaktır. Bu nedenle, ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Adayların tercihlerini tamamlamak için kılavuza uygun bir şekilde hareket etmeleri gerekmektedir. Elektronik tercih işlemlerini zamanında ve doğru bir şekilde tamamlayarak, geleceklerine en uygun üniversite ve bölümlerde eğitim alma şansını elde edebileceklerdir.

2023 YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP