İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Deniz Örer cinayetinin karanlık noktaları araç içi kamerasıyla aydınlandı.
Görüntüler, sadece bir cinayeti değil, bir caninin olaydan sonra sergilediği inanılmaz rahatlığı da gözler önüne serdi.
BAVULUM VAR BAHANESİYLE TAKSİCİYİ ISSIZ SOKAĞA ÇEKTİ
9 Mart saat 22.19’da Gaziosmanpaşa Caddesi’nde başlayan yolculuğun ilk anlarında, 24 yaşındaki katil zanlısı Doğuş Meşe’nin oldukça sakin olduğu görülüyor.
Meşe’nin, Örer’e “Bavulum var, onu alacağım. Sonra Karşıyaka’ya gideceğiz” diyerek aracı ıssız bir sokağa (1307 Sokak) yönlendirdiği kayıtlara yansıdı.
ÖNCE VURDU SONRA ARAÇTAN ATIP DİREKSİYON BAŞINA GEÇTİ
İddianameye ve kamera kayıtlarına yansıyan akışa göre zanlı, araçtan inip “bekle” dedikten kısa bir süre sonra silahını ateşleyerek Deniz Örer’i vurdu.
Kan donduran eylemine devam eden saldırgan, talihsiz şoförü araçtan indirip sokağa terk ettikten sonra direksiyon başına geçerek taksiyi gasbetti.
Cinayetin hemen ardından yaşananlar ise olayın vahametini bir kat daha artırdı. Taksiyi gasbeden Meşe’nin, cinayetten kısa süre sonra sanki normal bir mesaideymişçesine F.A. isimli bir kadını araca “müşteri” olarak aldığı görüntülendi.
Hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam eden saldırganın bu tavırları, dosyada “canavarca hisle hareket edildiğinin” en büyük delillerinden biri olarak yer aldı.
ADALET TECELLİ ETTİ
Olayın hemen ardından emniyet güçlerinin titiz çalışmasıyla yakalanan Doğuş Meşe, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Ortaya çıkan bu yeni görüntüler, zanlının işlediği suçun “tasarlayarak ve kasten öldürme” ile “nitelikli gasp” kapsamındaki delillerini daha da güçlendirdi.
İlginizi çekebilir: İzmir’de taksici cinayetinde kan donduran gerçek: Öldürüp başında 15 dakika beklemiş!