DEMOKRAT GÜNDEM- HABER MERKEZİ- Ziyaretin ardından düzenlenen geniş katılımlı basın toplantısında konuşan İnan, İzmir siyasetini sarsacak açıklamalara imza atarken CHP Lideri Özgür Özel’e sert yüklenip Çiğli’ye yönelik peş peşe dev yatırım müjdeleri verdi.
AK Parti kadrosunun İzmir’de çığ gibi büyüdüğünü vurgulayan İnan, “Bizler, bu şehre karşı senelerdir sorumluluklarını ihmal edenler gibi oyları çantada keklik görüp İzmirlinin aklıyla alay edenler gibi asla olmayacağız. Bu şehir altyapı beklerken, kentsel dönüşüm beklerken, Körfez kokudan geçilmezken kendini Maldivler’de tatile layık görenlerden olmadık, olmayacağız. İzmir’de artık mazeret üretenlere yer yoktur. İzmir’in fetret dönemi bugün itibarıyla bitmiştir” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN MECLİSİNİ BOYKOT ETMEK SEÇMENE İHANETTİR”
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla İzmir için dev zirveler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan boykoda sert tepki gösterdi.
Muhalefet grubunu hedef alan İnan, “Biz sorunları Ankara’da çözmek için ter dökerken onlar ne yaptı? 12 Ekim’de, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ı ziyaret ettiğimiz o gün, CHP ve kurdukları o ‘Yeni Yalanlar Partisi’nin meclis üyeleri sırf partizanlık uğruna, ideolojik körlükleri sebebiyle Büyükşehir Belediye Meclisine katılmadılar, toplantıyı boykot ettiler. Bu tablo, vizyonsuzluğun ta kendisidir. Sizin siyasi hesabınız bozuldu diye, biz İzmir’in hizmet hesabını bozdurmayacağız. Milletin işinin görüşüleceği meclisi boykot etmek, seçmene yapılmış en büyük ihanettir” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜR ÖZEL RÜŞVET ÇARKININ DİŞLİLERİ ARASINDA PARAMPARÇA OLMUŞTUR”
Konuşmasının büyük bir bölümünü YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in eleştirilerine ve partiler arası geçişlere ayıran AK Parti Genel Sekreteri İnan, Özel’in Meclis kürsüsündeki iddialara sert alıntılarla yanıt verdi.
YENİ Parti Lideri’nin parti içi krizlerle boğuştuğunu belirten İnan, “Özgür Özel, rüşvet çarkının zincirleri arasında ezilip yok olmuştur! O çarkın içinde ezilen sadece senin o komik liderlik iddian değil, bizzat siyasi haysiyetindir! Çıktı Meclis kürsüsünden ‘AK Partililer benimle fısıldaşmıyor’ diyor. Bak Özgür Özel; bizim hiçbir dava arkadaşımız, hiçbir yol arkadaşımız senin gibi iradesi rehin alınmış bir ‘siyasi aciz’ ile fısıldaşmaz. Bize geçmesin diye son dakikaya kadar kapı kapı dolaşıp Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız kardeşimize nasıl yalvardığını, ne aciz mesajlar attığını bütün İzmir biliyor. 24 Mart 2024 tarihinde övdüğün insan sırf İzmir’e hizmet etmek için senin o kirli çarkından çıktı diye bugün utanmadan tehdit ediyorsun” dedi.
ÇİĞLİ’YE DEV YATIRIM YAĞMURU: ALTYAPI HİBESİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM VE MİLLET BAHÇESİ
Siyasi polemiklerin ötesinde Çiğli halkına devasa yatırım müjdeleriyle geldiklerini duyuran Eyyüp Kadir İnan, ilçenin çehresini değiştirecek projeleri sıraladı.
İLBANK aracılığıyla ilçenin yol ve kaldırımları için doğrudan hibe desteği aktarıldığını ve hizmet filosuna finansman sağlandığını duyuran İnan, “Türkiye Çevre Ajansı eliyle yürüyüş ve bisiklet yolları için büyük bir hibe desteğini başlatıyoruz. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğümüzden belediyemize yepyeni ağır iş makineleri ve yüzlerce modern çöp konteynerini hibe ediyoruz. Çöp, çamur, çukur siyaseti bitti! Kentsel Dönüşüm Başkanlığımız devreye girdi; Sayın Başkanımızla omuz omuza vererek kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesinin startını veriyoruz. Bu çalışma bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın makamına arz edilecek. Ayrıca TOKİ Başkanlığımız, yeşilin kalbi olacak Çiğli Millet Bahçesi projesinin düğmesine bastı” değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KASIM AYINDA İZMİR’E GELİYOR
Açıklamasının son bölümünde İzmir geneline tarihi bir haber veren AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente yapacağı ziyareti ilan etti.
İzmir’in kaderini değiştirecek hamlelerin açıklanacağını bildiren İnan, sözlerini “İnşallah Kasım ayı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız İzmir’imizi, bu güzel şehrimizi teşrif edecekler. Ve o gün, İzmir’in yıllardır beklediği, bu şehrin kaderine etki edecek o çok büyük, tarihi müjdeleri bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız buradan ilan edecekler! AK Parti söz verdi mi yapar, Erdoğan söz verdi mi arkasında dağ gibi durur” diyerek tamamladı.