Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’nin Büyük Kongresi bugün

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara Spor Salonu’nda düzenlenecek. Parti yönetiminde önemli değişiklikler beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği mesajlar merakla bekleniyor. Kongrede, AK Parti’nin 23 yıllık süreci değerlendirilecek, yeni yol haritası çizilecek ve parti yönetiminde köklü değişiklikler yapılacak.

AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara Spor Salonu’nda

Demokrat Gündem- AK Parti, bugün Ankara Spor Salonu’nda düzenlenecek 8. Olağan Büyük Kongresi ile yeni bir döneme hazırlanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongreye 100 binin üzerinde katılım beklediklerini açıkladı. Kongrede, partinin üst yönetiminde önemli değişiklikler yapılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iç ve dış politikaya dair kritik mesajlar vermesi bekleniyor.

Parti kaynakları, kongreye hazırlık sürecinin 119 gün sürdüğünü ve bugünün AK Parti için sadece bir kadro yenilenmesi değil, aynı zamanda yeni bir vizyon belirleme günü olduğunu vurguluyor.

ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDA HANGİ MESAJLAR ÖNE ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongrede üç ana başlık etrafında mesajlar vermesi bekleniyor:

  1. AK Parti’nin 23 yıllık muhasebesi: Partinin bugüne kadar yaptığı icraatlar değerlendirilecek.
  2. Halkın beklentileri: Toplumun farklı kesimlerine hitap eden mesajlar paylaşılacak.
  3. Dünya siyaseti ve Türkiye’nin geleceği: Türkiye’nin uluslararası alandaki konumu ve hedefleri ele alınacak.

Bu yılın kongresi, “Adında AK, ışığında istikbal”, “Adında AK, ışığında istikrar” ve “Adında AK, ışığında barış” sloganlarıyla düzenleniyor.

AK PARTİ’YE YENİ KATILIMLAR: ÖZBUDUN VE KARAMAN PARTİYE GEÇİYOR

Gelecek Partisi’nden istifa eden Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun ve İYİ Parti’den istifa eden Konya Milletvekili Ünal Karaman’ın bugün AK Parti’ye katılması bekleniyor. Parti yönetimi, bu katılımlarla birlikte siyasi güç dengesinde yeni bir hamle yapmayı amaçlıyor.

MKYK VE MYK’DA BÜYÜK DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Kongrenin ardından AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yenilenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongre sonrasında akşam saatlerinde MKYK toplantısını gerçekleştirerek yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirlemesi bekleniyor. Genel başkan yardımcıları arasında önemli değişiklikler yapılacağı ifade ediliyor.

Kulislerde, AK Parti MKYK listesinde ünlü isimlerin de yer alabileceği konuşuluyor. Bunlar arasında eski futbolcu Mesut Özil, sanatçı Sinan Akçıl, Osman Gökçek, Emre Cemil Ayvalı, Bülent Turan, Kürşad Zorlu ve Mevlüt Çavuşoğlu gibi isimler bulunuyor. Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid’in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu’nun da MYK listesinde yer alabileceği iddia ediliyor.

ÜÇ YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GELİYOR

AK Parti’de yapılacak tüzük değişikliğiyle üç yeni genel başkan yardımcılığı kurulacak. Habertürk’ün aktardığı kulis bilgilerine göre, bu yeni başkanlıklar şöyle olacak:

  • Sağlık Politikaları Başkanlığı
  • Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı
  • Türk Dünyası ile İlişkiler Başkanlığı

Bu değişikliklerin, AK Parti’nin yeni dönemde daha kapsayıcı ve tematik bir yönetim anlayışını benimseme hedefinin bir parçası olduğu belirtiliyor.

DEM, DEVA VE GELECEK PARTİSİ DAVET EDİLMEDİ

AK Parti, kongreye 9 siyasi partiyi davet etti. Davet edilen partiler arasında CHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Saadet Partisi bulunurken, DEM Parti, DEVA ve Gelecek Partisi kongreye çağrılmadı. Bu karar, son dönemde muhalefet partileriyle ilişkilerin nasıl şekilleneceğine dair yeni tartışmaları beraberinde getirdi. (Haber Merkezi)

Demokrat Gündem