Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Antidepresan kullananlar dikkat! Güzel duyguları da yok ediyor…

Yapılan yeni bir araştırma, yaygın kullanımı olan antidepresanların insanlarda “hissizleşme”

Yapılan yeni bir araştırma, yaygın kullanımı olan antidepresanların insanlarda “hissizleşme” sorununa sebep olabileceğini gösterdi.

The Guardian’da yer alan habere göre, çalışmada yer alan sağlıklı gönüllülerin üç hafta boyunca selektif serotonin gerialım inhibitörü (SSRI) ilaçlardan kullandıktan sonra olumlu ya da olumsuz geri bildirimlere karşı daha az tepki verdikleri görüldü. Olumsuz duygulara karşı “körelmenin” ilaçların insanları depresyondan iyileştiren tarafı olduğu bilinse de olumlu durumlara karşı hissizleşmek bir yan etki olarak belirtildi.

Araştırmayı yapanlardan Cambridge Üniversitesi’nden Prof. Barbara Sahakian, “Bir açıdan bu antidepresanların çalışma şekli olabilir. Depresyon yaşayanların hissettiği duygusal acının bir kısmını alıyor ancak maalesef keyifli duyguların da bir kısmını alıyor” dedi.

Prof. Sahakian, bulgular sonucunda hastaların ilaç seçimlerinde daha dikkatli olmaya karar verebileceğini söyledi.

 

Antidepresan kullananlar dikkat! Güzel duyguları da yok ediyor...
Demokrat Gündem

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir