DOLAR 33,0569 -0.17%
EURO 35,9631 -0.58%
ALTIN 2.544,57-2,16
BITCOIN 22015695,06%
İzmir
39°

AÇIK

üst menü altı
Bakan Ersoy'dan hakkında dava açılan Çeşme Projesi açıklaması: 'Siyaseten hayır derseniz, İzmir halkına ihanet olur'

Bakan Ersoy'dan hakkında dava açılan Çeşme Projesi açıklaması: 'Siyaseten hayır derseniz, İzmir halkına ihanet olur'

ABONE OL
4 Kasım 2022 12:46
Bakan Ersoy'dan hakkında dava açılan Çeşme Projesi açıklaması: 'Siyaseten hayır derseniz, İzmir halkına ihanet olur'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 Şehir Buluşmaları kapsamında İzmir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamaların ardından TEKEL binasına giderek devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Çeşme Projesi ile ilgili açılan davalar hakkında ne düşündüğü sorulan Bakan Ersoy, “Sadece siyaseten bazı projelere hayır derseniz, her projeye rant projesi deyip kestirip atmaya çalışırsanız bu İzmir halkına ihanet olur diye düşünüyorum” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-MELİSA GÖNEN-Bakan Ersoy, burada gazetecilerin İzmir'in turizmden neden daha az pay aldığı ve Çeşme Projesi hakkında açılan davalar başta olmak üzere kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

BAKAN ERSOY: ÇOK BÜYÜK KESİM DE YAPILMASINI İSTİYOR

Çeşme Projesi'nin planlarının Aralık'ta askıya çıktığında endişe ve hassasiyetlerin giderilmiş olacağını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Çeşme Projesi planları Aralık'ta bitecek. Biz bütün bir kere yapılmasını istemeyenler dışında çok büyük bir kesim de yapılmasını istiyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Karşı çıkanların belirttiği noktaların çok büyük kısmının proje askıya çıktığında, endişelerine yer vermeyecek şekilde projenin, planlamanın doğru yapıldığını göreceksiniz” dedi.

""

SADECE SİYASETEN BAZI PROJELERE RANT PROJESİ DERSENİZ…

Projeyle ilgili açılan davalar anımsatılan Bakan Ersoy, “İzmir gibi büyükşehirlerimiz sözkonusu olduğunda biz siyasi yaklaşmayı doğru bulmuyoruz. İzmir için gerekli, doğru olan, işi çalışılmış projelere sırf siyaseten karşı çıkmamak gerekiyor. Siyasi stratejiniz olmuyor diye karşı çıkmamanız gerekiyor. Belli doğru projeleri planlayıp İzmirin dokusuna zarar vermeden hayata geçirmeniz gerekiyor. Sadece siyaseten bazı projelere hayır derseniz, her projeye rant projesi deyip kestirip atmaya çalışırsanız bu İzmir halkına ihanet olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BAKAN ERSOY'UN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

Açıldığı zaman içnide kütüphaneler olacak. Hem çocuk kütüphanesi hem her yaş grubuna hitap eden bir kütüphane olacak. İçinde sanat merkezleri, sanat atölyeleri ve etkinlik alanları olacak. Açıldığı zaman İzmir'in mevsimsel özelliğine uygun olacak şekilde, 12 ay yoğun olarak kullanılacak bir merkez haline gelecek. Bundan sonra diğer noktalarda bu tarz restorasyan çalışmalarına İzmir genelinde ağırlık vereceğiz.

Projeyi yerinde olmak dışında, devamlı olarak bana resimler, videolar, son gelişmeler gönderiliyor. İşlevselliği konusunda bazı fikir değişiklikleri de oluyor. Ben sizden daha hakimim. Projenin her aşamasını hem video hem resimlerden görebiliyoruz. Ben bitmiş halini de çok iyi biliyorum projenin. Nasıl biteceğini de çok çok iyi biliyorum.

BİZİM GÖZÜMÜZDE BİNA BİTTİ

Bizim için önemli olan restorasyon önemli ama binanın bedeni. Bedeni oluşturduktan sonra binanın o ruhu vermek. O ruhu da biz Kültür Yolu festivalleri ile veriyoruz. Önemli olan bir etkinlik ve cazibe merkezi haline gelmesi. Bizim gözümüzde bina bitti. Biz şimdi tamamen bedenin ruhunu nasıl şekillendireceğimize karar veriyoruz, çalışıyoruz. Söz verdiğimiz tarihte bitireceğiz. Çok canlı bir etkinlik merkezi halinde İzmir halkımızın kullanımına sunacağız.

BÜYÜK KESİM DE YAPILMASINI İSTİYOR

Çeşme Projesi planları Aralık'ta bitecek. Biz bütün bir kere yapılmasını istemeyenler dışında çok büyük bir kesim de yapılmasını istiyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Karşı çıkanların belirttiği noktaların çok büyük kısmının proje askıya çıktığında, endişelerine yer vermeyecek şekilde projenin, planlamanın doğru yapıldığını göreceksiniz.

DOĞRU PROJELERE SIRF SİYASETEN KARŞI ÇIKMAMAK GEREKİYOR

İzmir gibi büyükşehirlerimiz sözkonusu olduğunda biz siyasi yaklaşmayı doğru bulmuyoruz. İzmir için gerekli, doğru olan, işi çalışılmış projelere sırf siyaseten karşı çıkmamak gerekiyor. Siyasi stratejiniz olmuyor diye karşı çıkmamanız gerekiyor. İzmir sanayileşmeden öte gastronomi, turizm, kültür sanat ile ekonomisini şekillendirmesi gereken bir şehir. Siz turizm denince bu söylemle beyanat verilecek bir konumlama değil. Siz hava trafiklerini oluşturmanız lazım. Bunun için de cazibe noktaları yaratmanız lazım.

""

SADECE SİYASETEN PROJELERE HAYIR DERSENİZ…

Belli doğru projeleri planlayıp İzmirin dokusuna zarar vermeden hayata geçirmeniz gerekiyor. Sadece siyaseten bazı projelere hayır derseniz, her projeye rant projesi deyip kestirip atmaya çalışırsanız bu İzmir halkına ihanet olur diye düşünüyorum.

İZMİR'İN TURİZMİ BAŞTAN YANLIŞ KONUMLANDIRILMIŞ

Biliyorsunuz, çok eski bir turizmciyim. İzmir'in turizm analizini yaptığınız zaman, nasıl kentsel dönüşüm sıkıntıları var, turizm dönüşüm sıkıntısı var. buranın strateji baştan yanlış konumlandırılmış. Tek tip turizm pazarına dayalı, Türk misafirlere ve hafta sonu turizmine dayalı bir sistem yaratılmış. Baştan düğmeyi yanlış iliklerseniz sonuna kadar yanlış gider. Burada da böyle bir şey var. Eğer sorun düzeltmek istiyorsanız, burada bir turizm dönüşümü gerçekleştirmeniz lazım. Bizim hazırladığımız Ege Turizm Merkezleri gibi dünya çapında çalışılmış, birçok üniversiteden ve akademisyenlerin görüşü alınarak hazırlanmış projelerle gerçekleştirilebilir.

PLANLAR ASKIYA ÇIKTIĞINDA ENDİŞELERİN GİDERİLMİŞ OLDUĞUNU HEP BERABER GÖRECEĞİZ

Dediğim gibi biz herkesin görüşüne saygı duyuyoruz. Onların hassasiyetleri de göz önüne alarak planlarımızı şekillendiriyoruz. Yoksa biz bu planı bir yıl önce de askıya çıkarabilirdik. Ama biz öyle yapmıyoruz. Bize söylenen her türlü eleştiriyi, doğru şekilde bilimsel olarak araştırıp sonuçlandırıp ona göre planlarımızı, projemizi şekillendiriyoruz. Aralık ayında zaten planlar askıya çıktığında birçok şeyin, endişenin giderilmiş olduğunu hep beraber göreceğiz.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP