DOLAR 32,8649 0.29%
EURO 35,2158 0.35%
ALTIN 2.454,19-0,14
BITCOIN 2152436-1,16%
İzmir
34°

AÇIK

üst menü altı
Bakanlıktan açıklama: 'Marmaris yangını kontrol altında'

Bakanlıktan açıklama: 'Marmaris yangını kontrol altında'

ABONE OL
29 Temmuz 2022 16:33
Bakanlıktan açıklama: 'Marmaris yangını kontrol altında'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgede, orman yangını çıktı. Ekiplerin alevlere havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın paylaştığı bilgiye göre Marmaris İçmeler'deki orman yangını havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı.

ÖNLEM İÇİN EVLERİN ÜZERİNE HAVADAN SU ATILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin evlere yaklaşması paniğe neden oldu. Tedbir amacıyla helikopter ve uçaklar, evlerin üzerine su atarak önlem aldı. Sahil Güvenlik ekipleri, söndürme helikopter ve uçakların su aldığı İçmeler'deki bölgeyi deniz trafiğine kapattı.

Yangının kırılan ağaç dalının elektrik nakil hattına temas etmesiyle çıktığı üzerinde duruluyor. Öte yandan söndürme çalışmalarına destek verirken yaralanan 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

VALİ TAVLI: ALEVLER KONTROL ALTINDA

Muğla Valisi Orhan Tavlı, saat 17.30 itibariyle alevlerin kontrol atına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını söyledi. 

Yangın, saat 16.00 sıralarında ilçe merkezindeki otogarın üst kısmındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbarla bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere havadan ve karadan müdahaleye başladı. Bölgedeki çalışmalar sürdürülürken, yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği görüldü.

""

OTELDEKİLER TAHLİYE EDİLDİ

Canlı yayında konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ''Otel tahliye edildi. Mahsur kalan kimse yok. Yangın bir villaya da sıçramış durumda. Yakın noktadaki villalarda tahliyeler gerçekleştirildi'' dedi.

Oktay, sabotaj ihtimali ile ilgili ise ''Dün de bir yangın tehlikesi geçirdik. İlk izlenim yangının trafodan çıkmış olabileceği yönünde'' diye konuştu.

Otelin 4 ve 5. katlarındaki yangının söndürülmesi için çalışmalar başlatıldı. Otelde çalışanlar tahliye edildi.YANGIN OKULA SIÇRADI

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu'nun alev aldığı ve yanmaya başladığı belirtildi.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD, yaptığı açıklamada "Marmaris bölgesinde çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup yaralı bulunmamaktadır. Yangına OGM, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir" dedi.

""

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangının meydana geldiği uygulama oteli önüne giderek açıklamalarda bulundu. Oktay, şunları söyledi:

* “Büyük yangının yıl dönümünde yine bir yangın faciası yaşıyoruz. İçmeler’de çıkan yangına itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Havadan da müdahalenin yapıldığı yangında Uygulama Oteli’nde ve çevresindeki alevleri söndürme çalışmaları hızla devam ediyor.

* Tüm vatandaşlarımızdan söndürme ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için gerekmedikçe trafiğe çıkmamalarını, yolları işgal etmemelerini önemle rica ediyorum. İyi haberler verebilmek umuduyla tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum.”

""

DENİZ TRAFİĞİNE YANGIN MÜDAHALESİ

Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre, Sahil Güvenlik unsurları tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

ELETRİK TELLERİ ÜZERİNE DÜŞEN AĞAÇ DALI YANGINA NEDEN OLMUŞ

Marmaris Belediye Başkan Vekili Hasan Yaylalı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınının, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu'na bağlı uygulama otelinin arkasındaki bir ağacın dalının kırılarak ellerinin üzerine düşmesi sonucu çıktığını belirlendiğini söyledi.

ALEVLER 3 OTOMOBİLE ZARAR VERDİ

Öte yandan, orman yangınında 2'si Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu bahçesinde, 1'i de yol kenarındaki 3 otomobil, alevlerin sıçraması sonucu hasar gördü. (DHA

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP