DOLAR 32,3837 -0.13%
EURO 34,7855 -0.07%
ALTIN 2.410,97-0,98
BITCOIN 1999213-1,32%
İzmir
19°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Batur’dan 4.5 yıl raporu: ‘Yatırıma 4.5 yılda 300 milyon TL harcadık’

Başkan Batur’dan 4.5 yıl raporu: ‘Yatırıma 4.5 yılda 300 milyon TL harcadık’

Konak Belediye Başkanı görev süresinin 4.5 yılını değerlendirdi. Swiss Otel’de gerçekleşen basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile muhabirlerin katıldığı toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, seçim beyannamesinde verdikleri sözlerin yüzde 90’ını hayata geçirdiklerini belirtti.

ABONE OL
4 Ekim 2023 11:34
Başkan Batur’dan 4.5 yıl raporu: ‘Yatırıma 4.5 yılda 300 milyon TL harcadık’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-Hizmet döneminde yaptıklarını tek tek anlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, covid 19, depremler ve ekonomik krize karşın yatırım ve projelerinin çoğunu hayata geçirdiklerini söyledi.

Afetler ve ekonomik krizler nedeniyle sosyal belediyeciliğe de ağırlık verdiklerini kaydeden Başkan Batur, 4.5 yılda ayırdıkları sosyal yardım bütçesinin 70 milyonu aştığını kaydetti. Batur, yatırım için yaptıkları harcama oranını ise 300 milyon TL olarak açıkladı.

4.5 YILDA 300 MİLYON TL YATIRIMA HARCADIK

Batur, “4.5 yıl içinde yatırımlara da bayağı bir çalışma yaptık. Bütün bu sıkıntılar içinde yaptık. Pandemi, ekonomik kriz, afetler olmasına rağmen Konak Belediyesi şu anda yatırıma 4.5 yıl içinde 300 milyon tl harcama yaptı. Yatırım yapmaya da devam etmektedir” dedi.

4.5 YILDA 70 MİLYON SOSYAL YARDIM

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  “Tüm felaketler kriz zamanlarında etkin ve hızlı çözüm üretmenin önemini de öğretti. Tümünün üstesinden gelmeyi başardık. Ayakta almayı da başardık.  Darda olanın her zaman yanında olduk. Her gün binlerce ihtiyaç sahibine elimizi uzatıyoruz.  4.5 yılda sosyal yardımlara 70 milyonu geçti ayırdığımız bütçe. İzmir Depremi’nin yaralarını birlikte sardık. 6 Şubat depreminin ardından bölgeye giden ilk belediyelerden birisiyiz. 20 tıra yakın yardım malzemesi ve 20 milyon kaynak aktardık bölgeye” diye konuştu.

batur

KONAK’I NARLIDERE MODELİYLE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Konak’ın en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğunu kaydeden Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, “Seçildiğimiz günden beri aklım fikri kentsel dönüşüm. Gültepe bölgesindeki 300 hektar, Beştepe bölgesindeki 200 hektarlık alanın, toplam 28 mahalle, nüfus olarak da 100 bin kişiyi etkileyecek kentsel dönüşümünün tasarımını gerçekleştirdik.

Gültepe daha hızlı gidiyor. Parselasyon planlarının birini askıya çıkardık. 4. Bölgeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Konak’ın en büyük sorunu bu. Çok eski bir yapı envanteri var. Ekonomik ömrünü tamamlamış binalar. Çarpık yapılaşmanın olduğu alanlar.

Bir yerden başlamak lazım. Elimizi taşın altına soktuk. Vatandaşlarla tam uzlaşı sağlayarak, yerinde dönüşümü Narlıdere modeliyle burada gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Abdül Batur’un konuşmasının satır başları:

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

2019 yılında Birlikte Konak diyerek yola çıktık. Kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmak istedik. Aldığımız görevin, bilinciyle işimize ekip arkadaşlarımızla birlikte sımsıkı sarıldık.

Fiziki yatırımları bir bir tamamlıyor sosyal hizmet projeleri üretmeye devam  ediyoruz.

Bu dönemi ben yatırımlar değil sosyal yardımların konuşulduğu bir belediyecilik olduğunu söyleyebilirim.

Dönemimiz boyunca biliyorsunuz, Covid 19 salgını, 117 vatandaşımızı kaybettiğimiz İzmir Depremi ve sonrasında 6 Şubat depremi. Bu yaşadığımız felaketler, sosyal yardımların neden öne çıktığının en önemli 3 ana sebep. Tabi ekonomik krizi de buna eklememiz lazım.

Tüm felaketler kriz zamanlarında etkin ve hızlı çözüm üretmenin önemini de öğretti. Tümünün üstesinden gelmeyi başardık. Ayakta almayı da başardık.

Darda olanın her zaman yanında olduk. Her gün binlerce ihtiyaç sahibine elimizi uzatıyoruz.

SOSYAL YARDIMA 70 MİLYON TL

4.5 yılda sosyal yardımlara 70 milyonu geçti ayırdığımız bütçe. İzmir Depremi’nin yaralarını birlikte sardık. 6 Şubat depreminin ardından bölgeye giden ilk belediyelerden birisiyiz. 20 tıra yakın yardım malzemesi ve 20 milyon kaynak aktardık bölgeye.

Yaşadığımız felaketlerden edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri de önümüzdeki süreçlerde felaket, afet yaşamayacağımız anlamına gelmiyor; afet müdürlüğünü hemen hizmete açtık. Yeni bir müdürlük kurduk. Burada da lojistik merkezi oluşturduk. 46 kişilik arama kurtarma ekibi kurduk.

Belediyemizin envanterinde bulunan  tüm araçların görev yapacağı noktalar belirlenmiş durumda. Günlük 3 bin yemek çıkaracak bir tır satın alarak onun da ekipmanlarını hazır hale getirdik.

Büyükşehir belediyemizden tahsis edilen 2 otobüsü de mobil tuvalet ve duş haline getirmeye başladık.

800 BİNİ GEÇEN YARDIM PAKETİ ÇALIŞMAMIZ OLDU

Dar gelirli vatandaşlarımızın evlerine yardım götürmekten ise kart vermek suretiyle istediği ihtiyacı alıyor; giysiyse giysi yiyecek ise yiyecek. Kartta puan var, her ay sosyal destek merkezinden faydalanıyorlar. 800 bini geçen yardım paketi çalışmamız oldu.

Her gün bin haneye sıcak yemek gönderiyoruz. 1840 engelli hemşehrimize ulaştık. Arka mahalledeki vatandaşlarımıza da yardımlarda bulunuyoruz. 14 bin 500 çocuğumuza kırtasiye malzemesi ulaştırdık. 400 çocuğun toplu sünnetini gerçekleştirdik.

Hoş geldin Bebek ile yeni doğan bebekler için tüm vatandaşlarımıza ulaşıyoruz.

4.5 YIL İÇİNDE 300 MİLYON TL HARCAMA YAPTIK

4.5 yıl içinde yatırımlara da bayağı bir çalışma yaptık. Bütün bu sıkıntılar içinde yaptık. Pandemi, ekonomik kriz, afetler olmasına rağmen Konak Belediyesi şu anda yatırıma 4.5 yıl içinde 300 milyon tl harcama yaptı. Yatırım yapmaya da devam etmektedir.

Seçim beyannamesi hazırlamıştık. Konak’ta düşündüğümüz projelerle ilgili. Yüzde 85 oranında bütün çalışmalarımızı tamamladık. Diğer yüzde 15’lik kısımla ilgili projesi ve temel atma ile ilgili çalışmalar sürüyor.

BANA GÖRE EN İYİSİ ENGELSİZ YAŞAM KÖYÜ

17 proje açtık. Bana göre en iyisi yaptığımız Engelsiz Yaşam Köyü. Gerçekten o yaptığımız çalışma bana ve arkadaşlarıma huzur veren bir çalışma.

Engellilerin eğitim görmeleri, hayata hazırlanmaları, ailelerinin sevinci bize haz veriyor. Oradaki çalışmaları daha da genişletme yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kültür merkezlerini elden geçirdik. Orada beş tane butik müze vardı, onları da elden geçirerek çağın gereklerini sunacak şekle getirdik.

KADIN SIĞINMA EVİ PROJEMİZ HAZIR

Kadın sığınma evi projemiz de hazır.

Seçildiğimiz günden beri aklım fikri kentsel dönüşüm. Gültepe bölgesindeki 300 hektar, Beştepe bölgesindeki 200 hektarlık alanın, toplam 28 mahalle, nüfus olarak da 100 bin kişiyi etkileyecek kentsel dönüşümünün tasarımını gerçekleştirdik. Gültepe daha hızlı gidiyor. Parselasyon planlarının birini askıya çıkardık. 4. Bölgeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKTUK

Konak’ın en büyük sorunu bu. Çok eski bir yapı envanteri var. Ekonomik ömrünü tamamlamış binalar. Çarpık yapılaşmanın olduğu alanlar. Bir yerden başlamak lazım. Elimizi taşın altına soktuk. Vatandaşlarla tam uzlaşı sağlayarak, yerinde dönüşümü Narlıdere modeliyle burada gerçekleştireceğiz.

ROMAN KÜLTÜR MERKEZİ AÇTIK

Konak en fazla Roman hemşehrimizin olduğu bir ilçe. 50 bin hemşehrimiz var. Roman gençlerinin yeteneklerinin geliştirilmesi, türkiye7nin başının belası olan uyuşturucuya gençlerin yönelmemesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Roman Kültür Merkezi açtık.

BÜTÇEMİZ BU YIL 2 MİLYAR 995 MİLYON

Bu sene bütçemiz 2 milyar 995 milyona çıktı. Bütçe kaynaklarımızı değerlendirirken önemli kısıtlamalar da yapıyoruz; yapılması gerekeni de yapıyoruz.

İstihdamla ilgili 2019 yılında belediyeyi teslim aldığımızda 2 bin 17 memur ve personel vardı, şimdi 1918 kişiye düştük. Çoğu emekli oldu ama istihdama titizlikle yanaşıp zamanında çalışanlarımızın maaşlarını ödemeye çalışıyoruz. Emekçilerin maaşlarını, hak edişlerini günü gününe ödüyoruz.

KREDİYE ULAŞAMIYORUZ

Ekonomik sıkıntılar had safhada belediyelerde. Özellikle CHP’li belediyeler kredibilitesi yüksek bir belediyeyiz Konak Belediyesi olarak ama krediye ulaşamıyoruz. Kamu bankaları görüşmek bile istemiyor, teşvik bile vermiyorlar. Faizlerin ne noktaya geldiğini şu anda görüyoruz zaten.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ BELEDİYELER İÇİN DAHA ZOR GÖRÜNÜYOR

Biz elimizdeki kaynaklarla bu işleri çeviriyoruz ve bu kadar iş yapıyoruz. Ama bundan sonraki süreç daha zor görünüyor belediyeler için. Ama verdiğimiz sözleri yine de yerine getirmeye çalışacağız.

12 PROJEMİZ İÇİN 27 AB HİBESİ KAZANDIK

12 projemiz için 27 AB hibesi kazandık. Bunlardan en önemlisi şu anda Konak İş Eğitim Merkezi. İstihdam. Hepimizin sıkıntısı, belediye başkanlarının sıkıntısı; herkes belediyeyi bir iş kapısı olarak görüyor. belediyede 10 bin CV var. Özel firmaya gönderelim diyoruz, yok olmaz belediye deniyor. 40 kadın bu projeyle eğitim gördü ve işe başladı. 60 gencimize torna tezgahı programcılığı eğitimi verilecek. 125 gencimiz müracaat etmiş, 60 seçilen ve eğitimi alan gençlerimizin sertifikaları Avrupa’da da geçerli. Sertifika aldığının ertesi günü işe başlayacak.

Önerilen haber: İzmir’de yaşayan Romanların yaşam kalitesi yükselecek

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP