DOLAR 32,6009 0.38%
EURO 34,8724 0.39%
ALTIN 2.495,040,44
BITCOIN 21338825,35%
İzmir
21°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Başkan Engin ile A'dan Z'ye: 'Seçmenin gözü bizde, iyi bir sınav vermeliyiz!'

Başkan Engin ile A'dan Z'ye: 'Seçmenin gözü bizde, iyi bir sınav vermeliyiz!'

ABONE OL
16 Aralık 2021 10:20
Başkan Engin ile A'dan Z'ye: 'Seçmenin gözü bizde, iyi bir sınav vermeliyiz!'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) il başkanlığı görevi de yapan deneyimli siyasetçi ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide, görev süresinin 2,5 yılını değerlendirdik. İlçenin turizm kenti kimliğini ortaya çıkarmak için hazırladıkları projeleri birer birer hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ali Engin, seçmenin gözünün kendilerinde olduğunu, ittifak bileşeni partilerle birlikte konsensus içinde çok çalışarak, erken ya da zamanında seçim ile genel iktidara giden yolda en büyük görevin kendilerine düştüğünü söyledi. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “ Son 2.5 yıldır genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde büyük şehirlerde yerel iktidarları kazandıktan sonra iyi bir not aldığımızı düşünüyorum. Pandemiye, ekonomik krizine genel iktidarın engellemelerine rağmen müthiş bir koordinasyon yaşanıyor. Bu anlayışla yönetmemiz lazım. Seçmenin gözü belediyelerde. Türkiye bir değişim arefesinde. Bu süreçte bize düşen sorumluluklar çok fazla” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-Göreve gelişinin ardından geçen 2,5 yılı değerlendiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere'nin bir turizm kenti ve çekim merkezi olması için vargüçleriyle çalıştıklarını ve ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini arttırmak için hazırladıkları projeleri birer birer hayata geçirdiklerini söyledi.

En son İngiltere merkezli Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri (Livcom) tarafından üçüncülük ödülüne layık bulunduklarını kaydeden Başkan Ali Engin, kentsel dönüşüm çalışmalarında 1,5 yıllık müzakereler sonunda uzlaşma sağladıklarını ve çalışmaların başladığını belirtti.

""

KENTİ DÖNÜŞTÜRMEMİZ LAZIM, ON YILDA HEDEFİMİZ HİÇ GECEKONDU KALMAMASI

Başkan Engin, “Kentsel dönüşümde yüzde yüz uzlaşı için söz vermiştik. Yaklaşık 1 buçuk yıllık müzakere sürecinin ardından uzlaşma sağlandı. Hemen ardından 210 dairelik ilk projeyi başlattık, belediyemize de 50 milyon lira gibi ciddi bir kaynak aktarımı sağlanacak. Orada yaşayan 124 hissedar da ciddi bir gelir elde edecek. 2 senede projeyi tamamlayacağız. Kenti dönüştürmeniz lazım. Yeni yollar, yeşil alanlar, otoparklar. Kent dönüşürse kente bunlar kazandırılacak. Orada milyonlar yaşıyor. Depreme dayanıksız, altyapı yol yok.y ilçemizde 43 hektarlık alanı bakanlıktan onayladık. Uygulama aşamasına geçeceğiz yavaş yavaş. 200 dairenin temelini attık. Uzlaşmadan başlamıyoruz. Yüzde yüz uzlaşma olduğu için ve imar planlarını daha önce bitirdiğimiz için başladık. Aslında çok hızlanmaya da ihtiyaç var. Vatandaşı yeriden yurdundan etmeden uzlaşarak istiyoruz. 10 yıldaki hedefimiz Narlıdere’de gecekondu kalmasın istiyoruz. 600-700 hektarlık yerde devam edecek” diye konuştu.

""

METRO MÜTHİŞ BİR KALDIRAÇ OLACAK

Narlıdere'ye uzanacak metro inşaatının bir yıl sonunda bitmesini beklediklerini dile getiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Bu hat, ilçemize müthiş bir ivme kazandıracak. Metro hakikaten müthiş bir kaldıraç olacak. Kent merkezinde olmasına karşın kentin ütün ilçelerine bağlanacağız. Ucuz, konforlu, kaliteli bir yolculuk yapılacak hedefimiz Narlıdere’yi, ekonomimiz çok güçlü olmadığı içni, günübirlik ve gastro ve kültür turizmini hedefliyoruz. Her ilçeden kolay, ucuz ulaşımla kentimizi ziyaret etmelerini bekliyoruz” çağrısında bulundu.

""

İLÇENİN TURİZM KENTİ KİMLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Narlıdere'nin tarihi dokusunu da önemsediklerini ve Yukarıköy başta olmak üzere yenileme ve restorasyon çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Ali Engin, “Narlıdere'nin turizm kenti kimliğini ortaya çıkarmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yayalaştırılmış sokaklar, slow food, Yukarıköy’deki restorasyonlar, yeni meydanlar, orman tesisleri, bisiklet ve yürüyüş yolları yapıyoruz. Tenis kulübü yaptık. Yukarıköy'deki restorasyonda da yüzde 50’ye geldik. 1,5 yıl sonra bitiyor. Peyzaj, aydınlatma, butik otel, meydan, restoranlar ve müze yapacağız. Bunları metrodan önce bitirelim istiyoruz ki ilçemiz gezilecek, seyahat edilecek bir yer haline gelsin. Bu hayali yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. Ciddi bir ekonomik kazanım olacak. Esnafın refahı artacak. Belediyemiz daha fazla vergi toplayacak. Tüm bu yatırımlar ilçede çarpan etkisi yapacak” ifadelerini kullandı.

""

BEŞ ANAOKULU SÖZÜ VERMİŞTİK, ÜÇÜ BİTTİ, İKİSİ PROJE AŞAMASINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sık sık vurguladığı mümkün olan her yere kreş ve anaokulu açılması talebiyle uyumlu olarak Narlıdere'de söz verdikleri 5 anaokulu yapma vaatleri kapsamında 3 anaokulunun bittiğini, 2'sinin proje aşamasında olduğunu söyledi.

BİR DEĞİŞİM VE ERKEN SEÇİM ŞART

Erken seçim çağrısının yerinde ve halkın temel talebi haline geldiğini kaydeden deneyimli siyasetçi Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Demokratik yöntemlerle yönetiliyoruz. Demokraside 20 yıl çok uzun bir süre. Dünyada örneği yok. Hem demokrasi eksiksiz kurallarıyla yönetilsin. Hem de 20 yıl üst üste ne gelişmiş ülkelerde ne diğerlerinde böyle bir örnek yok. Demokrasi en ideal rejim değil. Ama en olabilen sürdürülebilen rejim. Bütün sorunlara çare bulmuyor. Sizin kısa sürede toplumun tüm isteklerini yerine getiremeyebilirsiniz. Yerine vatandaşın ya da seçmenin eğilimine başvurmak zorundasınız. Bir değişim şart. Yoksa hükümet en doğru hükümet bile olsa bu açıdan dahi bir erken seçimin, değişimin şart olduğuna inanıyorum” dedi.

Başkan Ali Engin, CHP'li yerel yönetimlerin başarılı proje ve çalışmalarının genel iktidara ulaşmalarında çok önemli bir yer tuttuğuna da vurgu yaparak, ittifak bünyesindeki tüm parti ve yöneticilerin seçim sürecine kadar iyi bir sınav vermesi gerektiğinin altını çizdi.

""

SEÇMENİN GÖZÜ BELEDİYELERDE, İYİ BİR SINAV VERMELİYİZ

Engin, “Toplumumuz öncekine göre daha icracı yönetim ve siyasetçiler istiyor. İdeolojik, dinsel, başka değerler değil kaliteli demokrasi istiyor ve partiler ülkeyi iyi yönetsin istiyor ve bunun için sandığa gidiyor. Sandığa giden seçmenin yüzde 90’ı refahın artması, düzenli şehirler, sosyal güvence, sağlık ve eğitim hizmetlerinden daha iyi yararlanma, ülkenin güvenliği ve iç güvenlik şeklinde sıralayacağımız taleplerini en iyi şekilde yaşama geçirecek parti ve yöneticilere oy veriyor, verecek. Bütün bunları sağlayan aracılar siyasi partiler. Yerel yönetimler de tam merkezinde. Burada siyasetçiler ve partiler iyi bir sınav vermeli. Son 2.5 yıldır genel başkan liderliğinde büyük şehirlerde kazandıktan sonra iyi bir not aldığımızı düşünüyorum. Pandemiye ekonomik krizine genel iktidarın engellemelerine rağmen müthiş bir koordinasyon yaşanıyor. Demek ki parti iktidara geldiğinde ihtiyaç olan bu. Bu anlayışla yönetmemiz lazım. Seçmenin gözü belediyelerde. Türkiye bir değişim arefesinde. Bu süreçte bize düşen sorumluluklar çok fazla” şeklinde konuştu.

""

SAHADA EN ÇOK BİZ VARIZ AMA YİNE DE DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ

Yönetiminin iki yılını pandemiyle geçirdiklerini, ardından deprem sürecini yaşadıklarını anlatan Başkan Ali Engin, CHP'li ilçe başkanlarıyla belediye başkanlarının bu dönem hiç olmadığı kadar büyük bir uyum ve coşku içinde çalışmasının önemli olduğunu dile getirerek, “Dönemin iki yılını pandemiyle geçirdik. Ardından deprem sürecini yaşadık. Partilere insanların gitmesinin yasaklandığı, yüz yüze propagandanın yapılmadığı bir süreç. Mevcut ilçe başkanlarına ve parti yöneticilerine toleranslı davranmalıyız. Pandemi sürecinde halkla iletişim minimum düzeye inmişti. Ona rağmen görevlerini yapıyor. Sahada yine en fazla biz varız. Sandık ve eğitim çalışmaları sürüyor. Milletvekillerimiz ülkenin en ücra köşelerine kadar gidiyor. Daha fazla çalışmalıyız” dedi.

İTTİFAK BİLEŞENLERİYLE SIKI DİYALOG İÇİNDEYİZ

İl başkanlığı da yapan deneyimli siyasetçi Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Türkiye'deki sorunların ittifak bileşeni farklı siyasi partilerle birlikte oluşturulacak demokratik bir yönetim anlayışıyla çözüleceğine olan inancın tam olduğunu kaydederek, ittifak bileşeni partilerin İzmir'deki tüm temsilcileriyle sıkı bir diyalog içerisinde olduğunu söyledi.

İTTİFAK İLE BİRLİKTE ÇÖZEBİLİRİZ

Engin, “İl başkanlığı da yaptığım için hepsini tanıyorum. Zaman zaman da görüşüyoruz. Ben de onları ziyaret ediyorum. Her partiden siyasetçiyle görüşüyorum. Siyasetçi yönümle de onlara partiyle dayanışmalarını öneriyorum. Ülke zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Milyonlarca genç işsiz var. Esnaf çok kötü durumda. Çiftçi de öyle. Bunlar sadece bir partinin belediyenin çözeceği işler değil. Ancak birlikte çözebiliriz. Genel başkanımız bu sorunları çözeceğiz diye sık sık vurguluyor. Konsensüs ile dünya görüşü faklı olan geçmişte rakip olduğumuz partilerle de işbirliği içinde çözebiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

""

BEŞİNCİ YILDA VAAT ETTİKLERİMİN EN AZ İKİ KATI İŞ YAPACAĞIZ

Pandemi ve ekonomik kriz koşullarına karşın beşinci yılın sonunda vaat ettiklerinin en az iki katad iş yapma hedefini koyduğunu belirten Başkan Ali Engin, “Pandemi ve ekonomik kriz olmasaydı performansımız bir o kadar artardı. Ona rağmen maaşları ödüyoruz. Kesintiler yapıyor. Özel sektöre ve çalışanlarımıza borcumuz da yok. Projelerimizi aksatmadık. Kaynakları bulduk. Devam eden ve başlayacak olanlar var. Pandemi sadece hızımızı aksattı. Ekonomik kriz bizi yavaşlattı. Daha fazla iş yapabiliriz. Hiçbir projemizi askıya almadık. Vaat ettiklerimizin beşinci yılında en az iki kadar iş yapacağız” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANIMIZA VE BÜROKRATLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını da vurgulayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, açıklamalarını, “Büyükşehir ile diyaloğumuz gayet iyi. Büyük katkısı var. Pir Sultan Abdal Parkı projesi inşaatına başladık. Yüzde75’ini büyükşehir karşılayacak. Biribirimize destek olup 2.5 yıldır çalışıyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız ve bürokratlara teşekkür ediyorum” şeklinde noktaladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP