Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Bornova’nın “dijital ikizi” miniklerin merceğinde

Şehit Erkan Er Ortaokulu öğrencileri yerel yönetimi Akıllı Şehir ve İnovasyon Merkezi’nde öğrendi! Bornova’nın ‘Dijital İkizi’ minik meraklılardan tam not aldı!

Şehit Erkan Er Ortaokulu öğrencileri yerel yönetimi Akıllı Şehir ve

EVKA–3 Şehit Erkan Er Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında Bornova Belediyesi’ni ziyaret ederek yerel yönetim işleyişini inceledi.

Öğrenciler Sosyal Bilgiler dersi kapsamında Bornova Belediyesi’ni ziyaret ederek yerel yönetimlerin işleyişini yerinde öğrendi. Başkan Ömer Eşki tarafından karşılanan öğrenciler Akıllı Şehir ve İnovasyon Merkezi’ni gezdi. Eşki, öğrencilere Bornova’nın dijital ikizi ve belediyenin çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.

Bornova’nın "dijital ikizi" miniklerin merceğinde

EVKA–3’te bulunan Şehit Erkan Er Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında Bornova Belediyesi’ni ziyaret ederek yerel yönetimlerin çalışma sistemini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Öğrenciler, belediyenin hizmet alanları, kent yönetimi ve teknoloji odaklı projeleri hakkında bilgi edinirken, keyifli ve öğretici bir gün geçirdi.

Bornova’nın "dijital ikizi" miniklerin merceğinde

Başkan Eşki çocukları kapıda karşıladı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, belediye binasına gelen öğrencileri girişte karşılayarak yakından ilgilendi. Çocuklarla sohbet eden Başkan Eşki, onların kent yaşamına dair merak ettikleri soruları yanıtladı.

Bornova’nın "dijital ikizi" miniklerin merceğinde

Öğrencilerin yerel yönetim süreçlerini küçük yaşta tanımasının önemine dikkat çeken Eşki, “Çocuklarımızın yaşadıkları kenti tanıması, belediyelerin nasıl çalıştığını öğrenmesi çok değerli. Çünkü geleceğin bilinçli yurttaşları bugünün merak eden çocukları arasından çıkacak. Bornova’yı birlikte geliştirecek nesiller yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Bornova’nın dijital ikizi büyük ilgi gördü

Ziyaret kapsamında öğrenciler, Bornova Belediyesi’nin teknoloji ve inovasyon çalışmalarının yürütüldüğü Akıllı Şehir ve İnovasyon Merkezi’ni de gezdi. Başkan Ömer Eşki, burada çocuklara Bornova’nın dijital ikizi sistemi hakkında bilgi verdi. Kentin dijital ortamda modellenerek daha planlı ve hızlı hizmet üretildiğini anlatan Eşki, akıllı şehir uygulamalarının gelecekte şehir yaşamını daha konforlu hale getireceğini ifade etti.

İlginizi çekebilir: İzmir’de bayram haftasında yağışlar kesiliyor: Sıcaklık 30 dereceye ulaşıyor

Bornova’nın "dijital ikizi" miniklerin merceğinde
Demokrat Gündem