Ankara gündeminde istihdam verileri yankılanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Türkiye’nin iş gücü piyasasındaki dayanıklılığını vurguladı.
Bölgesel gerilimlerin küresel ekonomiyi zorladığı bir dönemde Türkiye’nin istikrarını koruduğunu belirten Yılmaz, “Programımız etkin bir şekilde işliyor” mesajı verdi.
“TEK HANELİ RAKAMLARDAKİ SEİR KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mevsim etkisinden arındırılmış verilere göre işsizlik oranının Mart 2026’da yüzde 8,1 olarak gerçekleştiğini ifade etti.
Bu rakamın sembolik önemine değinen Cevdet Yılmaz, “Kurumlarımızla eş güdüm içerisinde ve etkin bir şekilde uyguladığımız program sayesinde, bölgemizde yaşanan gerilimlere rağmen işsizlik oranı istikrarlı seviyesini korumaktadır. İşsizlik oranı tek haneli rakamlardaki seyrini bu ay itibarıyla 35’inci aya taşımıştır” değerlendirmesinde bulundu.
KADIN VE GENÇ İŞSİZLİĞİNDE DÜŞÜŞ TRENDİ
Verilerin detaylarını paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, dezavantajlı gruplardaki iyileşmeye dikkat çekti. Buna göre:
- Genç İşsizliği: Bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 15,3 oldu.
- Kadın İşsizliği: 0,8 puanlık düşüşle yüzde 10,7 seviyesine geriledi.
“YENİ YATIRIMLAR İSTİHDAMIN ÖNÜNÜ AÇACAK”
Savaşın ve küresel belirsizliklerin istihdam üzerindeki etkilerini sınırlamak için proaktif tedbirler aldıklarını kaydeden Cevdet Yılmaz, “KOBİ’lerin finansmana erişimi, yüksek teknolojili yatırımların teşviki ve ihracatçıların imkanlarının genişletilmesine yönelik politikalarımızı sürdürüyoruz. Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ‘Türkiye Yüzyılı’nda Yatırımlar için Güçlü Merkez Programı’ kapsamında atacağımız adımlar, yeni yatırımların önünü açacak ve istihdamı daha da artıracaktır” dedi.
Cevdet Yılmaz, temel amaçlarının iş gücü piyasasını daha da güçlendirerek işsizliği kalıcı olarak azaltmak ve toplumsal refahı tüm kesimlere yaymak olduğunu belirterek açıklamasını noktaladı.
İlginizi çekebilir: DİSK-AR Nisan 2026 raporunu açıkladı: Geniş tanımlı işsiz sayısı 13 milyona dayandı!