DOLAR 32,3343 -0.56%
EURO 34,8301 -0.34%
ALTIN 2.408,45-0,57
BITCOIN 1855108-4,60%
İzmir
20°

AÇIK

üst menü altı
Cezaevi tartışması: TMMOB ve CHP Buca yetkilileri karşı karşıya geldi

Cezaevi tartışması: TMMOB ve CHP Buca yetkilileri karşı karşıya geldi

ABONE OL
17 Ekim 2022 13:45
Cezaevi tartışması: TMMOB ve CHP Buca yetkilileri karşı karşıya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nun yıkılan Buca Cezaevi Alanı'nda gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında TMMOB yetkilileri ile açıklamaya katılan CHP temsilcileri arasında alanın yeşil alan olması gerektiği ile ilgili tartışma yaşandı. TMMOB adına konuşan İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, Buca Belediye Başkanı'nın nerede olduğu ve açıklamaya gelmesi gerektiğini belirtince alanda bulunan CHP'li temsilciler ve Başkan Yardımcısı Eşref Çakır, kendilerinin başkanı temsilen alanda olduğunu belirtti. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Çakır da, alanın yeşil alan olması için mücadele ettiklerini kaydetti. 

DEMOKRAT GÜNDEM-MELİSA GÖNEN-Yıkıldıktan sonra imar değişikliği planları yapılan ve askıya çıkarılan Buca Cezaevi alanının ‘rant amaçlı’ olarak hızla yıkıldığını savunan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyesi oda başkanları ile alandaki basın açıklamasına katılan CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Eşref çakır arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Açıklamaya, TMMOB İzmir İKK Sekreteri Aykut Akdemir, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Eşref Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Buca Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, Buca Kent Konseyi Başkanı Cem Unutmuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AYKUT AKDEMİR’DEN ‘BAŞKAN NERDE’ ÇIKIŞI, CHP’DEN YANIT

Açıklama öncesi TMMOB İzmir İl Sekreteri Aykut Akdemir, “Buca Belediye Başkanı da burada olmalıydı” dedi. Buna tepki gösteren CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve Buca Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Çakır ve alanda bulunan CHP üyeleri ve yetkilileri, “Başkan yardımcısı burada” yanıtını verdi. Bunun üzerine Aykut Akdemir, "Gelsin, başkan yardımcısı konuşsun o zaman, buyursun gelsin" çıkışında bulundu.

AYKUT AKDEMİR: BELEDİYE BAŞKANI BURAYI AVM DEĞİL YEŞİL ALAN YAPACAĞIM DEMELİYDİ

TMMOB İzmir İKK adına konuşan Aykut Akdemir, yerel yöneticilerin alanda AVM yapılmak istenmesine destek olduğunu savunarak, “Biz bu alanda hatırası, aklı, tarihi olanlar olarak buradayız. Bu kapıda bekleyen çok insan vardı, bir diğer tarafıyla İzmir'in en büyük metropol ilçesi olan Buca'dayız. Toplanma alanı bile yok. Hasanağa Bahçesi dışında yeşil alanı olmayan bir ilçedeyiz. Burada kocaman bir alan yıkılıyor ve bu alan yıkıldıktan sonra buraya AVM yapma ihtiyacı duyuyor birileri. Birilerinin fıtratı bizim kaderimiz değil. AKP iktidarının fıtratı buraya AVM yapmak olabilir ama bizim kaderimiz o fıtrata katlanmak değil. Hadi AKP'nin fıtratına alıştık ama yerel yönetimlerin buranın AVM olması için teşne olması, buna destek atmış olması asıl yıkıcı olan ve aklımızı zorlayan şeydir. Bugün Buca Belediye Başkanı da burada olmalıydı. Buca Belediye Başkanı da ‘Ben burayı AVM değil, halk için yeşil alan yapacağım, halkın kullanımına, kamu yararına ayıracağım’ demeliydi. Hem Büyükşehir hem de Buca Belediyesi'ne sesleniyoruz: Fıtratını bildiğimiz AKP gibi mi olacaksınız yoksa kamudan, emekten, halktan yana belediyecilik mi yapacaksınız? Buradan soruyoruz. Buca belediyesini burada söz söylemeye çağırıyoruz. Burası kamuya ayrılmalıdır, AVM yapılmamalıdır” şeklinde konuştu.

""

HACER TAŞ: HEDEFİ SAPTIRMAYALIM, BURADA OLANLARIN TAMAMI CHP’Lİ

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu adına konuşan Aykut Akdemir’in açıklamalarına tepki gösteren CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, “Amacımız bir tartışma değil ama şu anda burada olanların neredeyse tamamı CHP'li. Belediye Başkan Yardımcımız, il başkan yardımcılarımız burada. Hedefi saptırmayalım” yanıtını verdi.

EŞREF ÇAKIR: BİZ BURANIN YEŞİL ALAN OLMASINI İSTİYORUZ

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Çakır da, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın cezaevinin alandan kalkması için büyük çaba gösterdiğini vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:  “Öncelikle Erhan başkanımızın selamını söylemek isterim. Buca Cezaevi’nin kalkması için elinden gelen tüm çabayı gösteren Erhan Kılıç, buranın yeşil alan olması için Büyükşehir Belediyemiz ile beraber tüm yazışmaları yapmıştır. Meclis üyeleri olarak hepimiz buradayız. Biz buranın yeşil alan olmasını gönülden istiyoruz ve tüm yazışmalarımızı ona göre yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Burası yeşil alandır, yeşil alan kalacaktır.”

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP