Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki yönetimsel hareketlilik ve “butlan” tartışmaları sürerken, İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen’in genel merkezdeki çalışma odasına yönelik bir müdahale gerçekleştirildiği iddia edildi.
Sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yayımlayan Gökçen, katıldığı televizyon programında kendisini hedef alan iddialara net bir dille yanıt vererek odasının basıldığını ve eşyalarının dağıtıldığını duyurdu.
“GENEL MERKEZDEKİ ODAM BASILDI, FOTOĞRAFLAR İNDİRİLDİ”
Açıklamasında isim vermeden bir televizyon kanalında kendisine yönelik iftiralar atıldığını savunan Gökçe Gökçen, olayın perde arkasına dair, “Genel Merkez’deki odam butlancılar tarafından basılmış, kişisel eşyalarım karıştırılmış, dolapların içi dağıtılmış ve duvara da yazılar yazılmış. Hatırasına artık huzur verilmesini dilediğim ve hala yasını tuttuğum arkadaşım, kardeşim Gülşah Durbay’la olan fotoğrafım ona iftira atan kişiler tarafından indirilmiş” bilgisini paylaştı.
“GÜVENEN VARSA KAMERA KAYITLARINI ORTAYA KOYSUN”
Hakkında iddia edilen metin veya yazılarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, çünkü olay sırasında binada olmadığını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, kamera görüntülerinin incelenmesi çağrısında bulundu, “İftiracıların fark etmediği bir şey var ki, sözü edilen gün ben Genel Merkez’de değildim. Dolayısıyla o yazıyı da ben yazmadım. Kendisine güvenen varsa ben o odadan çıktıktan sonra kimlerin odaya nasıl girdiğini kamera kayıtlarından çıkarır ve koyar. Ben de kendilerine dolapların içi karıştırılırken çekilen kamera görüntülerini seve seve gönderirim” dedi.
“16 SENELİK EMEĞİM VAR, AVUCUNUZU YALARSINIZ”
Parti içindeki geçmişine ve gençlik kollarından bu yana verdiği mücadeleye dikkat çeken Gökçen, kendisinin hedef alındığını belirterek, “Beni bu şekilde 18 yaşımı doldurduğum gibi gençlik kollarına üye olduğum, her bir seçiminde ev ev gezdiğim, broşürünü dağıttığım, parçası olduğum için absürt suçlamalarla yargı önüne çıkarıldığım, ölüm tehditleri alsam da asla vazgeçmediğim, ellerimle pankartlarını yaptığım, 16 senedir her kademesinde emek verdiğim partimden böyle koparacağını sananlara bir söz; avucunuzu yalarsınız” diye konuştu.