DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21675260,18%
İzmir
27°

AZ BULUTLU

üst menü altı
CHP'li Purçu canlı müzik yayınının gece bire kadar uzatılmasını değerlendirdi

CHP'li Purçu canlı müzik yayınının gece bire kadar uzatılmasını değerlendirdi

ABONE OL
11 Mayıs 2022 12:47
CHP'li Purçu canlı müzik yayınının gece bire kadar uzatılmasını değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı’nın eğlence mekanlarındaki canlı müzik yayın yasağını kaldırıp süreyi gece 01.00’e kadar uzatması yönündeki kararı değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, pandemi sürecinde işsiz kalan, evine ekmek götüremeyen müzisyenlerin zor zamanlar yaşadığını, 150 müzisyenin intihar ettiğini belirtti. Purçu, kararın gecikmiş de olsa mağduriyeti kısmen ortadan kaldırabileceğini kaydederek, “Gecikmiş bir karar ama en azından şimdi mağduriyet kısmen ortadan kalktı. Müzik yasağı süreci hakikaten sancılıydı. Hem restoran işletmecilerini hem eğlence mekanlarını ciddi şekilde mağdur etmişti. Bunu defalarca TBMM’de de her şekilde dile getirmemize karşın sesimiz yeni duyuldu” dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Pandemi sürecinde gece 00.00’dan sonra eğlence mekanlarında müzik yayını yapılmaması yönündeki yasak uygulaması yoğun tepkilerin ardından kaldırıldı. 30 Mayıs 2020 tarihinde yayımlanan 8556 sayılı genelge ile lokanta, restoran, dernek lokalleri ve çay bahçeleri gibi mekanlarda canlı müzik yayını yapılmasına kısıtlama getirilmişti. 

Pandemi sürecinde gece 24.00’te sona erecek şekilde yapılan düzenleme yoğun tepkilerin ardından kaldırıldı ve mekanlarda canlı müzik yayını gece 01.00’e kadar uzatıldı. 

MÜZİK YASAĞI SÜRECİ SANCILIYDI

Çoğu yaşamını müzisyenlikle kazanan Roman vatandaşlar başta olmak üzere çok sayıda müzisyenin mağdur olduğu, intihar ettiği sürecin sonunda süre uzatımına gidilmesini olumlu bir gelişme olarak nitelendiren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kendisine ulaşan son rakamlara göre 2020 yılından bugüne 150 müzisyenin intihar ettiğine dikkat çekti. 

""

"GECİKMİŞ BİR KARAR AMA EN AZINDAN MAĞDURİYET KISMEN ORTADAN KALKTI"

Canlı müzik yayını  süresinin gece 01.00’e kadar uzatılmasının önemli olduğunu kaydeden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Gecikmiş bir karar ama en azından şimdi mağduriyet kısmen ortadan kalktı. Müzik yasağı süreci hakikaten sancılıydı. Hem restoran işletmecilerini hem eğlence mekanlarını ciddi şekilde mağdur etmişti. Bunu defalarca TBMM’de de her şekilde dile getirmemize karşın sesimiz yeni duyuldu” dedi. 

"ESNAF KISITLAMANIN GECE 02.00’YE KADAR UZATILMASINI İSTİYOR"

Kararın ardından eğlence sektöründeki esnafı ziyaret ettiğini dile getiren Milletvekili Purçu, esnafın da kararı olumlu bulduğunu ancak yayın kısıtlamasının kaldırılma süresinin 02.00’ye kadar uzatılmasının daha iyi olacağı yönünde görüş belirttiğini aktardı. 

""

"ESNAF ŞİMDİ DE EKONOMİK KRİZLE BOĞUŞUYOR AMA HERŞEYE RAĞMEN UMUT VAR"

Milletvekili Purçu, “Dün akşam eğlence sektöründeki arkadaşlarla birlikteydim. 2&ye kadar daha uygun olurdu dediler. Dün gece ziyaret ettik onları. Sektör pandeminin ardından şimdi de ekonomik krizle mücadele halinde. Esnaf masa sayılarını yüzde 75’lere kadar düşürmek zorunda kaldıklarını belirtti. Şu an itibariyle pandeminin ardından ekonomik kriz nedeniyle durumları kötü. Eskiden orta gelir grubundan insanlar da yeme-içme ve eğlence mekanlarına rahatlıkla gidebilirken, şimdi gidemiyorlar. Yani pandeminin ardından ekonomik kriz de eğlence sektörünü vurmuş durumda. Herşeye rağmen umut var. Önümüz yaz, turizm sezonu başladı. Umarım katkısı olur. Turistik mekanlar da hazırlık yapıyor. En azından tatille ilgili bir umut var” değerlendirmesini yaptı.  

"SON ALDIĞIM RAKAM 150 MÜZİSYENİN İNTİHAR ETTİĞİ ŞEKLİNDE"

Pandemi sürecindeki kısıtlamalardan en fazla etkilenen sektörün yeme-içme, eğlence mekanları ve müzik sektörü olduğuna vurgu yapan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, açıklamalarını, “En son aldığım rakam, 150 müzisyenin intihar ettiği şeklinde. Bu oran feci. Pandemi, afetler, ekonomik kriz koşullarında sosyal devletin vatandaşın, esnafın ve müzisyenlerin yanında olması gerekirdi. Sosyal devlet ilkesinde maalesef boşluk var. Sosyal devlet senede bir kömür vermek değil. Maalesef sosyal devlet bizde vatandaşını intihara sürükleyen bir dönemece sürükledi. Devlet vatandaşın durumundan habersiz, ilgisiz. İyi takip edilmesi lazım. Çocuk okula gidiyor mu gitmiyor mu, bir mahallede 30 yıl sigortasız çalışan Hanife hanımın takipçisi olmalı. Sokakta mı yaşıyor Canan Hanım?  Elektrik, su faturalarını nasıl ödüyorlar bu takip edilmeli” şeklinde sürdürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP