Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yayımladığı “2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler” konulu Genelge ile çocukların okula uyum süreçlerinde ailelerin rolünü güçlendiren kararları duyurdu.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen talimat doğrultusunda, okul öncesi eğitim, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin memur anne ya da babalarından biri, talep etmesi halinde idari izinli sayılabilecek.
7-11 EYLÜL TARİHLERİNDE UYGULANACAK
Uyum eğitimi kapsamında verilecek olan idari izin, 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında geçerli olacak. İzin süreleri, öğrencinin kayıtlı olduğu okulun ders saatleri dikkate alınarak ve günlük 3 saati geçmeyecek şekilde kurum amirlerince planlanacak. “Aile ve Nüfus 10 Yılı” projesi çerçevesinde yürütülecek bu adımla, okul-aile iş birliğinin üst seviyeye çıkarılması amaçlanıyor.
“AİLEMLE OKUL YOLU PROGRAMI” YIL BOYUNCA SÜRECEK
Bakanlık, ailelerin eğitim sürecine katılımını sadece uyum haftasıyla sınırlı tutmayacak. Aile katılımı, çocuk gelişimi ve rehberlik uygulamalarını entegre eden “Ailemle Okul Yolu Programı”, eğitim-öğretim yılının tamamına yayılacak. Böylece velilerin yıl boyunca sürece dahil edilmesi ve öğrencilerin adaptasyonunun sürdürülebilir kılınması hedefleniyor.