DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2062832-0,48%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
"Dijital İmgeler Evreni” raflardaki yerini aldı

"Dijital İmgeler Evreni” raflardaki yerini aldı

ABONE OL
19 Ocak 2021 13:23
"Dijital İmgeler Evreni” raflardaki yerini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve Arş. Gör. Elçin Akçora As'ın editörlüğünü üstlendiği "Dijital İmgeler Evreni" kitabı raflardaki yerini aldı.  Başarılı akademisyenleri makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, akademisyenleri çalışmalarından dolayı kutladı.

EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademisyenleri dijital dünyayı anlama ve algılamaya yönelik önemli bir eseri daha literatüre kazandırdılar. Rektör Budak, “Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve Arş. Gör. Elçin Akçora As'ın editörlüğünü üstlendiği ‘Dijital İmgeler Evreni’ kitabından dolayı hocalarımızı tebrik ederim. Akademisyenlerimiz, toplumsal statümüzü, sosyal yaşamlarımızı, değerlerimizi, kültürümüzü, benlik algımızı hatta inanç sistemlerimizi derinden etkileyen dijital imgelerin yeni medyada nasıl göründüğü, bileşenlerinin neler olduğu, var olan sorunlarını ve çözüme ilişkin yaklaşımlarını irdeleyen bir çalışmaya imza attılar. Birbirinden değerli akademisyen ve doktora araştırmacıları tarafından kaleme alınan bu çalışma aynı zamanda literatüre de önemli katkı yapacak. Üretken akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

""

“Bakmak ve görmek arasındaki farkı sunuyoruz”

Eserin içeriği ile ilgili bilgi veren Dekan Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ise “Bugün tüm yaşam ve yakın çevremiz hakkındaki kavrayışların çerçevesini dijital evrende belli işlevler görmesi için inşa edilen imgeler çizmektedir. Geleneksel ya da yeni medya üzerindeki dijital imgeler bizlerin nelere sahip olmamız gerektiğini, ne tür kalıplara girmemizi ya da nasıl bedenlere sahip olmamız, ne tür bedenleri arzulamamız gerektiğini dahi bildiriyor. Toplumsal statümüzü, sosyal yaşamlarımızı, değerlerimizi, kültürümüzü, benlik algımızı ve hatta inanç sistemlerimizi derinden etkiliyor. Bu kitap ile dijital imgelerin bir kültür endüstrisi ürünü olarak yeni medyada nasıl göründüğünü, bileşenlerinin neler olduğunu, var olan durumunu, sorunlarını ve çözüme ilişkin yaklaşımlarını siz okurlarla paylaşmayı amaçlıyoruz. Bakmak ve görmek arasındaki farkı sunarken, bu yeni evrende inşa edilen imgelerin temsillerini, etkilerini aynı zamanda sebep-sonuç ilişkisini çerçevelemeyi de hedefliyoruz. Bu bakış açısıyla hazırlanan makaleler birbirinden değerli akademisyen ve doktora araştırmacıları tarafından dijital imgeler evreni bağlamında irdelenmiştir” dedi. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP