Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Girne’de aramalar 3’üncü gününde: Faciada kayıp 20 kişi aranıyor

KKTC Girne açıklarında batan yolcu gemisinde kaybolan 20 kişiyi arama-kurtarma operasyonu 3’üncü gününe girdi. Türkiye’den sevk edilen Sualtı Taarruz (SAT) komandolarının da dahil olduğu operasyonda arama çalışmaları su altında genişletilirken, adli soruşturmada tutuklananların sayısı 9’a yükseldi.

KKTC Girne açıklarında batan yolcu gemisinde kaybolan 20 kişiyi arama-kurtarma

Girne açıklarında pazar günü 267 kişiyi taşıyan katamaran tipi yolcu gemisinin batması sonucu başlatılan arama-kurtarma faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Bölgede 15 gemi, 8 helikopter ve insansız hava araçları (İHA) ile yürütülen çalışmalara Türkiye’den bölgeye sevk edilen SAT komandoları da katıldı. Su altındaki tarama faaliyetlerinin, bölgeye ulaşması beklenen ek arama gemisi ve uzman dalgıç ekipleriyle daha da genişletileceği bildirildi.

Kıyı Şeridi Karadan Taranıyor: 237 Kişi Sağ Kurtarıldı

Deniz ve hava operasyonlarının yanı sıra Polis Genel Müdürlüğü ekipleri, kayıp kişilerin deniz akıntısıyla kıyıya sürüklenme ihtimaline karşı Girne’nin doğu ve batı sahil şeridini karadan adım adım tarıyor. 8 kişinin hayatını kaybettiği faciada, şu ana kadar 237 kişi sağ olarak kurtarıldı.

9 Şüpheliye Tutuklama, Liman Yetkilileri Görevden Uzaklaştırıldı

Facianın adli boyutunda da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Kazanın ardından başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında gemi kaptanı ve işletmeci şirket yetkililerinin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, soruşturmanın selameti gerekçesiyle şüpheliler hakkında 3’er günlük tutukluluk kararı verdi. Öte yandan facia günü geminin sefere çıkışına onay veren liman yetkililerinin görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Girne’de aramalar 3’üncü gününde: Faciada kayıp 20 kişi aranıyor
Demokrat Gündem